NORDRE FOLLO: Kommuneoverlege Monica Viksaas Biermann forteller at de fikk samme informasjon som resten av landets innbyggere fredag ettermiddag om at alle mellom 18 og 64 år nå får tilbud om å ta den fjerde oppfriskningsdosen.

– Smittevernteamet kastet seg rundt, og har nå fått på plass 1.150 vaksinetimer før jul. Det er bare helt fantastisk hvor flinke de har vært, skryter Viksaas Biermann.

Hun forteller at kommunen heller ikke hadde nok vaksiner til å vaksinere alle dem mellom 18 og 64 år som ønsker å ta oppfriskningsdosen.

– Vi måtte bestille flere vaksiner, sier Viksaas Biermann og smiler.

– Et tilbud

Kommuneoverlegen understreker at dette er et tilbud til dem som ønsker å ta oppfriskningsdosen.

– Vi ser veldig gjerne at de som er i risikogruppen og de eldste tar den fjerde dosen. Det er opp til hver enkelt om de ønsker å ta den eller ikke. Men vi oppfordrer likevel folk til å ta den.

Samtidig har hun noen råd til dem som ønsker å ta den fjerde dosen.

– Du trenger ikke teste deg før du kommer for å ta vaksinen, men det er viktig at du er frisk. Har du hatt korona i det siste, anbefaler vi å vente tre til fire måneder etter at du er frisk fra korona om å ta dose fire. Dette for å få best mulig effekt av vaksinen. Har du vært syk med luftveissymptomer som feber, hoste og sår hals så bør du vente minst tre uker fra du ble frisk før du tar vaksinen. I tillegg må det ha gått 20 uker siden forrige dose.

Samme sted

Kommunen har satt opp timer på Helseboka, hvor det er mulig å logge seg på via kommunens hjemmesider. Vaksinesentre er på Langhuset på Langhus.