Gå til sidens hovedinnhold

I dag skal 1250 elever forme Skis fremtid

Artikkelen er over 5 år gammel

SKI: Follotrykk Arene er i dag fylt opp med ungdomsskoleelever fra Ski. 1250 i tallet. De har ett oppdrag. "Beskriv din fremtidige drømmekommune"

I forkant av denne campen har elevene gjennomført et to-timers undervisningsopplegg på sin skole, hvor kommunereform har vært tema.

I dag er dagen for å konkretisere alle de gode ideene.

Det er Ski kommune som står bak dette prosjektet, men de har også med seg Ungt Entreprenørskap Akershus (UE) på laget.

Varaordfører Camilla Hille (V) sto for åpningen og er spent for hva dagen vil bringe.

- Er det noen som kan tenke nye tanker, så er det de unge, sier Hille til ØB.

Etter at elevene, i grupper, har jobbet ut sitt forslag, vil en jury plukke ut 10-12 forslag, som skal presenteres. To vinnere skal kåres. Disse skal igjen få æren av å få taletid i kommunestyret 9. mars. Her vil de folkevalgte få høre hva de unge i kommunen mener om fremtidens Ski.

- Jeg skal ikke si at vi etablerte politikere har skylapper, men det kan til tider kanskje være litt vanskelig å tenke nye innovative tanker. Der er ungdommen flinke, sier Hille.

Varaordføreren ser frem til hva de unge kommer opp med av ideer til fremtidens Ski og hun har stor tro på de unge i kommunen.

- Jeg er virkelig imponert over engasjementet. Vi må lytte til ungdommen. Det er de som er fremtiden og nå har de muligheten til å forme sin egen by, sier Hille.

Kommentarer til denne saken