Ås kommune sier nei til bompenger på sideveier

Sånn ser Facebook-gruppen NEI til BOM i Ski og Ås for seg bomløsning på sideveier i Ås kommune. Onsdag kveld sa Kommunestyret i Ås nei til en slik løsning.

Sånn ser Facebook-gruppen NEI til BOM i Ski og Ås for seg bomløsning på sideveier i Ås kommune. Onsdag kveld sa Kommunestyret i Ås nei til en slik løsning.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kommuestyret fulgte innstillingen fra Formannskapet og sa onsdag kved et rungede nei til bompenger på sideveier i Ås kommune, som del av finasieringen av nye E18.

DEL

ÅS: Kommunestyret kom onsdag kveld til et enstemmig vedtak i E18-saken.

Vedtaket fulgte formannskapets innstilling fra 28. januar, som igjen er en blåkopi av kommunestyrevedtaket i Ski før jul.

Beskjeden er klar: det er uaktuelt å gi tilslutning til lokale bomstasjoner på sideveier i Ås og Ski kommune, som en del av finansieringen av nye E18. Derimot gis det grønt lys for bommer på selve E18.

Les også:

Står samlet

- FrP hadde et litt annet syn på saken. De er imot bompengefinansiering i det hele tatt. Men kommunestyret har sett viktigheten av å stå samlet i denne saken, sier ordfører Johan Alnes til Ås Avis.

Statens vegvesen sendte i fjor ut høringsforslag til Ås og Ski kommune, samt Akershus Fylkeskommune. Forslaget fra vegvesenet inneholder bomløsning både på motorveien og på sideveier. Den statlige finansieringen som ligger inne i Nasjonal Transportplan er på 48 prosent.

Nå er saken ferdigbehandlet i de to første instanser. Etter planen skal Fylkeskommunen se på saken i slutten av februar.

- Den statlig finansieringen det legges opp til er for liten, sier Alnes.

Han er klar på at myndighetene må legge mer penger på bordet. Samtidig må bomfinansieringen være på riktig nivå.

- Løsningen er å finne en avgift som ikke er så stor at folk fristes til å kjøre på lokale veier for å unngå bomstasjoner. Hvis folk betaler et par tre tiere for å kjøre på E18 vil de trolig godta det. Hvis vi snakker om en avgift på 50 kroner kan situasjonen bli en annen, tror Alnes.

Etter at Fylkeskommunen har sagt sitt, spilles ballen tilbake til Statens vegvesen. De må så gå en runde med Samferdselskomitéen.

- FrP har signalisert at denne diskusjonen allerede er i gang på Stortinget, avslutter Alnes.

Artikkeltags