Over 1000 forslag kom inn - nå skal det beste kåres: Se finaleforslagene til nytt kommunevåpen for Nordre Follo

Artikkelen er over 1 år gammel

Forslagene har strømmet inn - innen nyttår skal det bestemmes hva som blir den nye storkommunens nye kommunevåpen, og du kan være med på å bestemme! PS! Kikk gjennom kandidatene i bildeserie øverst, og stem på din favoritt i vår uformelle avstemning nederst i saken.

DEL

NORDRE FOLLO: Som du sikkert har fått med deg, skal Ski og Oppegård slås sammen til Nordre Follo. Dette skjer i januar 2020. I den anledning trenger jo kommunen et nytt symbol, et nytt kommunevåpen, som skal prege alt det offisielle, og i den anledning har man utlyst en konkurranse for hvordan våpenet skal se ut.

Fristen for å sende inn forslag var 1. september.

Flere lesere har i etterkant av publiseringen av denne saken, etterlyst forklaringer eller begrunnelser til de ti kommunevåpnene som er publisert.

Juryen nekter å gi ut disse, og skriver dette i en skriftlig forklaring til Østlandets Blad:

«Her er en kort forklaring fra juryen på hvorfor det ikke følger med begrunnelser til de ti finalistene for nytt kommunevåpen

  • Flere av finalistene bygger på til dels like forslag utseendemessig, men kan ha ulike begrunnelser fra den enkelte forslagsstiller. Juryen ønsket ikke å velge en begrunnelse framfor en annen
  • Begrunnelsene som fulgte de forskjellige forslagene er av svært ulik karakter. Noen begrunnelser er lange og utfyllende, mens andre er mer trivielle. Juryen ønsket derfor ikke å legge inn sin egen tolkning der utfyllende begrunnelser manglet.
  • Et kommunevåpen bør stå seg alene uten en forklarende tekst
  • Begrunnelser og/eller navn på de ulike forslagene vil kunne legge begrensninger på tolkningsrommet til den enkelte

Det er forståelig at noen savner en forklarende tekst, men vi har likevel valgt å lande på at vi ønsker å vise fram de ti finalistene uten.»

Over tusen forslag

Komiteen som skal plukke ut de beste forslagene til kommunevåpen for Nordre Follo, har nok fått mer å gjøre enn de kanskje så for seg. Over tusen tegninger kom inn før fristen gikk ut.

– Noen er barnehagetegninger, noen er det proffe aktører som har utformet, så det er et stort sprik. Noen har tatt utgangspunkt i dagens kommunevåpen med hestehoder og urgårder, mens andre har tegnet noe helt nytt. Mange av forslagene handler om kommunikasjon, som tog, knutepunkt, kongeveier og så videre. Her er det mye spennende. Det er ikke mangel på ideer, erklærer Lars Roar Masdal fra Tårnåsen, som leder komiteen for kommunevåpenet.

Vinneren av tegnekonkurransen kan ikke bare smykke seg med at det er hun eller han som har tegnet kommunevåpenet for Nordre Follo. Vinneren får i tillegg 15.000 blanke kroner for innsatsen. De to andre finalistene får 5000 kroner hver, mens de sju som er med frem til finalen, får en tusenlapp hver.

Saken fortsetter under bildet. Kikk gjennom kandidatene, og stem på din favoritt i vår uformelle avstemning nederst i saken.

ENGASJERTE: Fra venstre: Mette Skrikerud (kultursjef i Ski), Lars Roar Masdal (prosjektleder), Anne Iren Brynildsen (KrF), Lone Schrøder (Kolben-sjef), Lin Groa Haugen (Ap), Marthe Arnesen (MDG), Arvid Herland (Ap) og Per Eivind Jensen (KrF) har alle vært med i prosessen med å finne frem til verdige og flotte kandater som det skal stemmes på.

ENGASJERTE: Fra venstre: Mette Skrikerud (kultursjef i Ski), Lars Roar Masdal (prosjektleder), Anne Iren Brynildsen (KrF), Lone Schrøder (Kolben-sjef), Lin Groa Haugen (Ap), Marthe Arnesen (MDG), Arvid Herland (Ap) og Per Eivind Jensen (KrF) har alle vært med i prosessen med å finne frem til verdige og flotte kandater som det skal stemmes på. Foto:

Dette skjer - du bestemmer

Fra den 5. til den 19. november vil det bli en åpen, rådgivende avstemning blant Nordre Follos innbyggere. Deretter skal juryen velge tre finalister, som blir presentert for fellesnamda.

Før nyttårsaften skal storkommunens fellesnemda velge en vinner, som altså blir kommunens nye kommunevåpen.

Fra mandag 5.november kan du avgi din stemme på www.nordrefollo.kommune.no. Du kan også avgi stemme på bibliotekene og i rådhusene, både i Ski og på Kolbotn.

Nå kan du bla det rundt i bildekarusellen øverst i saken, og delta gjerne i vår avstemning under her, slik at vi kan få en bitteliten test på hva ØBs lesere synes.  Dette er selvfølgelig ikke den offisielle avstemningen, men vi synes det er gøy å sjekke trøkket!

Artikkeltags