Kongen av Gulset spiller for ungdommen på Kolbotn

HAR STÅTT PÅ: Ungdommene selv har jobbet med forberedelsene til årets Sumprock fredag 24. mai sammen med fritidsklubbene i Oppegård. De hopper i det på Jan Baalsruds plass.

HAR STÅTT PÅ: Ungdommene selv har jobbet med forberedelsene til årets Sumprock fredag 24. mai sammen med fritidsklubbene i Oppegård. De hopper i det på Jan Baalsruds plass. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den ferske Gullruten-vinneren Jonis Josef har konsert. Gratis rock, skumparty og kule aktiviteter skal fenge ungdom fra hele Follo under årets utgave av Sumprock fredag 24. mai.

DEL

KOLBOTN: Nylig fikk Jonis Josef prisen for årets nyskapning under Gullruten. Han har hovedrollen i NRKs serie Kongen av Gulset, som er løst basert på oppveksten hans i Skien.

– Vi har truffet bra med timingen, sier Linn Hattvang.

Hun driver ungdomskafeen Hjørnet på Kolbotn, der det er gratiskonsert med Jonis Josef etter at Sumprock er ferdig. Dørene åpner 22.30, og konserten er beregnet på ungdom i alderen 9. trinn til 25 år.

TOK PRISEN: Jonis Josef fikk Gullruten for årets nyskapning, Kongen av Gulset.

TOK PRISEN: Jonis Josef fikk Gullruten for årets nyskapning, Kongen av Gulset. Foto:

Tradisjon i sumpen

Sumprock foregår fredag 24. mai mellom 17.30 og 22.00. Det har vært en årlig tradisjon for ungdommen siden lenge før Kolben ble bygd og det virkelig var sump i området. Lokale helter står i sentrum på scenen.

På artistlisten finner du Eddy & Zino, Burning Records, Adzy & Nahom, Milo Bendiksen, Aksel Rosen, Yung T33, Ozias, Odin, Gringo 9, Martin liker kake & Crew, Subhan, Andrea og Ayman.

– Dette er sommeravslutningen for de tre fritidssentrene og Hjørnet. Vi fire samarbeider om dette. Vi er kjempeheldige som har det fine torget og Kolben som ramme. Er det ordentlig dårlig vær flytter vi det inn, sier Christian Lund, som selv er leder for Vassbonn fritidsklubb.

POPULÆR: NRK-serien Kongen av Gulset er løselig basert på oppveksten til Jonis Josef i Skien.

POPULÆR: NRK-serien Kongen av Gulset er løselig basert på oppveksten til Jonis Josef i Skien. Foto:

Kubikk på kubikk med skum

Det avsluttes med et gigantisk skumparty.

– Anlegget har visst en kapasitet på noen tusen kubikk. Det er helt vanvittige mengder. Han som kjører anlegget, kjører to store fosser så trappa ved Kolbotn torg blir helt full, og en stor kanon som skyter utover. Vi har hatt skum i en meters høyde over hele torget her, sier Christian Lund.

Ungdommen selv står bak programmet for Sumprock, i samarbeid med fritidsklubbene i kommunen og gode samarbeidspartnere.

– Det er moro! På Sumprock kan du også bli kjent med nye mennesker. Og så kan du glede deg til skumpartyet på slutten, sier de unge arrangørene.

KJENDIS: Årets Sumprock er nok den første hvor en av artistene har vært gjest i Nytt på Nytt. Her er Jonis Josef og Johan Golden i studio i 2017. Josef har også vært gjest hos Lindmo.

KJENDIS: Årets Sumprock er nok den første hvor en av artistene har vært gjest i Nytt på Nytt. Her er Jonis Josef og Johan Golden i studio i 2017. Josef har også vært gjest hos Lindmo. Foto:

For hele Follo

Det blir hoppeslott, klatretårn og muligheten for å prøve Bråstoppen til NAF. Og naturligvis flere andre kule aktiviteter.

Både selve Sumprock og etterpå-konserten er åpen for ungdom fra hele Follo. Du trenger altså ikke bo i Oppegård for å ta deg en tur.

– Og hele arrangementet er gratis. Det eneste som koster noe er burgerne, sier Christian Lund.

Artikkeltags