SKI: Sangerne er tradisjonen tro klare for den nyoppussede Ski middelalderkirke nå som det stunder mot jul.

De er opptatt av at folk skal ha muligheten til å komme. Derfor blir det to konserter til ganske forskjellige tidspunkter i år også. Den første nå på søndag, 6. desember klokken 16.00. Den andre foregår onsdag 9. desember klokken 19.30.

– Det er mange gode, gamle som folk vil høre og to litt nyere. Bobby McFerrin har en kompis som heter Roger Treece. Han har lagd en romantisk suite for kor på 20 minutter. Den har vi forkortet ned til syv. Det er en veldig lyrisk tekst om de fire kjærlighetene som passer inn i kirkerommet, sier musikalsk leder Grete Mørch.

Juleevangeliet

Her blir det bass, beat og fengende rytmer.

– Den andre happeningen jeg gleder meg veldig til er lagd av John Tavener. Han har skrevet et verk som varer i syv timer. Man begynner egentlig klokken 23.00 og er ferdig i femtiden på morgenen. Jeg var på dette under Olavsfestdagene i sommer, sier Mørch engasjert.

Mezzo satser litt mer beskjedent med ni minutters utdrag fra «The Veil of the Temple», flettet inn i juleevangeliet, i åtte sykler som går rundt og rundt.

– Ellers blir det litt typisk amerikansk med chestnuts og alt det der, litt norsk og de blandede drops som julen krever, sier Grete Mørch.

– Konsertene blir i typisk Mezzo-stil, det er veldig variert, sier Anita Myrmæl.

– Jeg tror det vil bli et spennende program. Jeg gleder meg veldig, sier Grete Mørch.

Alt fra Walt Disney til Mariah Carey og Maria Mena kommer til å fylle Ski middelalderkirke.

I fjor var første gang med to konserter, og da ble det to fulle hus.

De har god hjelp under konsertene. Randi Rosendahl spiller orgel og piano. Hun er frilansmusiker og lærer ved Ski skole. Den tidligere organisten i Kråkstad spiller blant annet i folkemusikkstorbandet Chateau Neuf Spelemannslag.

Jenny Frøysa går i 3. klasse på musikklinjen ved Ski videregående skole. Hun spiller blant annet i jazzkvartetten Høylytt fra Kråkstad, som i fjor ble kåret til fremtiden i norsk jazz og fikk være med på miniturné i Norge som premie. Saksofonisten håper å kunne leve av musikken i fremtiden.

– Musikerne er dyktige og passer så bra inn i gruppen. De mestrer mange sjangre, sier Grete Mørch.