Gå til sidens hovedinnhold

Innvier ny, flott gravlund i Kråkstad

Artikkelen er over 5 år gammel

KRÅKSTAD: Den nye gravlunden i Kråkstad er blitt riktig fin. Nå er det offisiell innvielse.Det skjer ved en markering torsdag klokken 15.00.

– Da har vi invitert forskjellige livssyn- og trossamfunn. Vi sendte ut 40 invitasjoner og har hatt annonse i ØB. Ordføreren kommer og har en hilsen. Så tar vi en befaring og går rundt på området, sier kirkeverge Jens Erik Undrum.

Søndagen skal menigheten ha en markering på den nye gravlunden.

– Det blir gudstjeneste klokken 12.00. Kråkstad har en friluftsgudstjeneste hvert år på høsten med utdeling av fireårsbok, forteller Jens Erik Undrum.

Den gudstjenesten har pleid å gå på rundgang på forskjellige gårder i bygda. Denne gangen trenger ikke menigheten dra spesielt langt fra Kråkstad kirke. Og skulle det bli dårlig vær, er det ikke langt å gå for å ta gudstjenesten inne i stedet.

Inviterer alle

Siden vi lever i 2015, er betegnelsen gravlund.

– Vi inviterer til en åpning for alle. Det gjorde vi på Siggerud for to år siden, sier Undrum.

Han er stolt av den nye steinmuren som er reist ut mot Prestegårdsalleen.

– På sikt skulle vi gjerne fått gjort noe med det gamle steingjerdet også, sier han.

Kister og urner

Feltet nærmest muren er til tradisjonelle kistegraver. Et annet felt er for urnegraver.

En navnet minnelund er nytt for Ski kommune. Dagens minnelund ved Ski middelalderkirke er anonym.

– Pårørende kjøper et lite skilt der det står navn og født- og død-dato, som blir satt på fellesminnesmerket, forteller kirkevergen. Da gjelder det for et område, og så kommer et nytt minnesmerke etter hvert som er for en ny gruppe.

– Er dette en utvidelse for bestandig? Hvor lenge kommer plassen til å holde?

– Det tror jeg blir lenge. Vi har ikke veldig mange begravelser i Kråkstad i året, og skal uansett fortsette å bruke den gamle kirkegården. Mange har familiegraver der, sier Jens Erik Undrum.

Den nye, fine parkeringsplassen på den andre siden av Prestegårdsalleen har flere fordeler.

– Vi håper folk bruker den og ikke setter så mange biler foran kirken. Det er blitt en veldig fin plass. Og så har vi fått ny driftsbygning ved siden av kapellet. Før hadde vi det i et av de gamle husene på den andre siden av veien, og det var ikke særlig hensiktsmessig, sier kirkevergen.

Kommentarer til denne saken