Henrik vil løpe inn 250.000 kroner til kreftsaken

SPENT: Henrik Aukland håper flere vil bli med på å samle inn en kvart million til kreftsaken.

SPENT: Henrik Aukland håper flere vil bli med på å samle inn en kvart million til kreftsaken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Henrik Aukland og barndomskameraten har vært berørt av kreft i nær familie. Nå er de på jakt etter gode samarbeidspartnere for å nå en kvart million kroner til Kreftforeningen i løpet av året.

DEL

SOFIEMYR: De ser for seg et treningsløp der folk kan betale en liten sum for å bli med. Lars Kirkemo arrangerte et trimløp i Stavanger nylig.

- Det var med 150 mennesker på løpet for to uker siden, forteller Henrik Aukland.

Til nå har de to kameratene samlet inn 50.000 kroner. Da gjenstår det 200.000 før de har nådd målet.

- Kreft har rammet nær familie hos begge to. Så da fant vi ut at det var noe vi ønsket å gi tilbake til via Kreftforeningen. I tillegg ville vi slå to fluer i en smekk, både det veldedige til Kreftforeningen og motivere folk til å trene, sier Henrik Aukland.

- Vi satser på at det blir noe i Oslo eller her ute. Foreløpig har vi ikke spikret noen dato, men dette er noe vi jobber med, sier Aukland.

Symbolsk løp

Du trenger ikke være noe løpefantom for å kunne gjennomføre dette løpet.

- Løpet er kun symbolikk. Det er ikke et løp for å prestere, men mer et symbol for hva man løper for. Her samler alle seg, yngre og voksne, og løper for en felles sak som er større enn seg selv, nemlig å bekjempe kreft. Det er motiverende og inspirerende å skulle være med på, sier Henrik Aukland.

De første 50.000 kronene er samlet inn på de to månedene som har gått siden starten på prosjektet. Målet er altså en kvart million i løpet av året.

- Det er et hårete mål. Vi ønsker å gi et solid beløp som kan bidra til at de kan fortsette med forskningen sin, sier Henrik Aukland.

T-skjorte

#løpmotkreft har Vipps-nummer 491030.

- Vi har fått med oss Sport1 Sola som har gitt 1.000 T-skjorter. Man kan vippse valgtfritt beløp. Alt er bedre enn ingenting. Alle som gir 250 kroner eller mer, vil få tilsendt en T-skjorte som et symbol. Du får noe tilbake, samtidig som du støtter Kreftforeningen, sier han.

De to barndomskameratene vil gjerne komme i kontakt med folk som kan tenke seg å hjelpe til med mosjonsløpet.

- Prosjektet varer i hele 2017. Alle som ønsker å bidra, er bare positivt. De er varmt velkommen, sier Henrik Aukland.

Enda flere sommerstid

De hadde ingen forventninger før løpet i Stavanger.

- Vi hadde ikke noe budsjett eller tall, men rett og slett starte noe og se hvordan det skulle gå. Målet var at det skulle komme 100 personer til løpet, og så kom det 150. I tillegg foregikk det da det var snø og temperaturen lå rundt null grader. Så oppslutningen var veldig bra ut fra hvordan klimaet var. Akkurat det lover veldig bra for at et løp eller annet arrangement på en varmere tid på året vil tiltrekke seg enda flere, sier Henrik Aukland.

Artikkeltags