Gå til sidens hovedinnhold

Sjåføren som var tiltalt for bildrap på Charlotte Bøhler Wilhelmsen fra Ski har fått dommen sin

Artikkelen er over 4 år gammel

Borgarting lagmannsrett har dømt den 53 år gamle kvinnen fra Romerike for bildrap etter at hun kjørte ned og drepte Charlotte Bøhler Wilhelmsen i 2014.

OSLO: Retten mener ifølge Aftenposten at sjåføren må ha sovnet bak rattet, ikke fått et illebefinnende eller vært bevisstløs slik hun selv har hevdet. Ankesaken startet 15.mars og nå er den endelige dommen avsagt.

Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) fra Siggerud og hennes to år gamle datter Alva var på vei til barnehagen tirsdag 9.september 2014. Deretter skulle Bøhler Wilhelmsen videre på jobb på Ullevål sykehus som radiograf. Før hun kom så langt, kjørte en bil opp på fortauet og traff kvinnen og barnevognen.

Hun ble fraktet til Ullevål sykehus, men døde senere av skadene. Den to år gamle datteren skal ha klart seg bra etter sammenstøtet og kun blitt lettere skadet.

22.september ble Charlotte Bøhler Wilhelmsen bisatt fra Rådhusteatret i Ski

Lang prosess

Den 53 år gamle sjåføren fra Romerike mente selv hun hadde hatt en illebefinnende eller besvimt, og husket ingenting fra ulykken. Påtalemyndigheten spekulerte i om kvinnen i 50-årene sovnet bak rattet og la ned påstand om 75 dagers fengsel.

Det tok halvannet år etter ulykken før det ble tatt ut tiltale. Noe av grunnen til at det tok så lang tid, skal være at tre sakkyndige, blant annet en søvnekspert, har sett på flere sider av saken.

I tiltalen mot romerikskvinnen gikk det fram at påtalemyndigheten mente sjåføren var trøtt og ikke burde ha kjørt bil. Dette ble imidlertid tilbakevist av et sakkyndig vitne som sa man ikke kunne utelukke en kortvarig besvimelse.

27.juni 2016 ble kvinnen frikjent i Oslo tingrett.

Handlet "svært klanderverdig"

I november anket statsavdokaten dommen til Borgarting lagmannsrett. Denne gangen ble påtalemyndigheten hørt. Nå er altså kvinnen dømt til 75 dagers fengsel av en enstemmig lagmannsrett.

Lagmannsretten mener ifølge NTB at kvinnen har vist grov uaktsomhet og betegner handlingen som "svært klanderverdig".

Tiltalte er domfelt for uaktsomt drap med motorvogn, for uaktsom kjøring og for å ha kjørt bil til tross for at hun var trøtt.

Hun er også idømt tap av førerett for motorvogn i tre år regnet fra ulykkestidspunktet, og må betale oppreisningserstatning til de etterlatte samt erstatning for inntektstap til en av de etterlatte.

Kommentarer til denne saken