Onsdagens avlysning av toppseriekampen mellom Kolbotn og Avaldsnes er en flau påminnelse om at idretten i Nordre Follo kommunen ikke blir tatt på alvor.

På Ski stadion har vi en løpebane som ikke egner seg for stevner. Vi står uten svømmehall på Langhus, som attpåtil blir halvparten av det den kunne ha blitt. Og vi har ingen fotballanlegg som oppfyller forbundets krav til toppfotballspill.

På Sofiemyr er det gressmatta som er problemet. Eller helt korrekt: Fortsatt er det gressmatta på Sofiemyr som er problemet. For dette er dessverre ingen ny problemstilling. I flere år har seriestarten måttet gå på andre baner fordi dekket på stadion er i for dårlig stand. Kolbotns fotballjenter har måtte spille «hjemmekamper» i Oslo og på Jessheim fordi anlegget de har ikke er spillbart.

«Dagens løsning med nedslitte og uegnede anlegg er en hån mot utøvere som satser det de kan for å lykkes», skrev jeg høsten 2019. Da hadde Kolbotn nettopp spilt 60 minutter av en kamp som uken før var blitt avbrutt etter 30 minutter på grunn av regn. I stedet måtte de sluttføre kampen på KFUM Arena på en mandag. Uten resultattavle. Uten speaker. Uten garderobe. Uten tilskuere.

Det var en skandale. Og det var onsdagens avlysning også.

Kolbotns Toppserielag er det eneste elitelaget i fotball vi har i distriktet, og burde være en stolthet for hele Follo. Men måten Nordre Follo kommune legger til rette for laget, er rett og slett elendig. Det kan ikke være mange kommuner i Norge som gjør et dårligere arbeid for toppfotballaget sitt enn Nordre Follo kommune har klart. Og det bør gi en vond smak i munnen for politikerne.

LES OGSÅ: Slik forklarer kommunen skandale-banen: – Det har vært en tøff vinter

I Moss serieåpnet herrelaget på naturgresset på Melløs for tre uker siden. Kommunen gjorde en kjempejobb for at banen skulle bli spillbar tidlig i april. Den ble pakket inn og pleid, gjødslet og dullet med, og var på alle måter spillbar til lokaloppgjøret mellom Moss og Kvik Halden. Med andre ord: Det er ikke umulig. Men det må en reell vilje til.

Det er ironisk at det bare er noen hundre meter fra Sofiemyr stadion til flere kilometer med perfekte, grønne gressletter på Oppegård golfbane. Der klarer man altså det kommunen ikke klarer.

Gresset på Sofiemyr burde ha vært skiftet ut for flere år siden. Det er vanskelig å begripe at hvorfor det ikke har skjedd for lengst. Men det bør skje noe nå, denne sommeren, slik at enda en høstsesong ikke blir ødelagt av et elendig anlegg.

Og hvis kommunen syns det er så vanskelig å holde en gressmatte i god nok stand til å spille fotball på, så får den heller legge kunstgress på banen.