ÅS: MDG-profil Kristoffer Robin Haug fra Ås har planer om å kjempe om nestledervervet i partiet sentralt, ifølge NRK. Posisjonen er ledig i partiet etter at Kriss Rokkan Iversen (44) varslet i vinter at hun ikke tar gjenvalg.

Nå er det, kanskje ikke uventa, duket for kamp om den viktige posisjonen i partiet. Haug og Natalia Antonia Golis (41) utfordrer nemlig valgkomiteens kandidat Ingrid Liland (32) til kamp om nestledervervet i MDG.

Stiller som kandidat

Valgkomiteen har innstilt på gjenvalg for partileder Une Bastholm (36), nestleder Arild Hermstad (55) og partisekretær Torkil Vederhus (32). Til nestledervervet er Ingrid Liland innstilt av valgkomiteen, men Haug er klar på at han vil kjempe for å ta plassen. Han sier hans misjon er å vise fram bredden i MDGs politikk.

– Vi har jobbet hardt med å utarbeide solid politikk på alt fra helse, skole, næringsliv og så videre, men tør ikke snakke om annet enn klimapolitikken vår i frykt for å tape lederposisjonen der, sier Haug til NRK.

Også Natalia Antonia Golis sier det trengs endringer i MDG.

– Vi er ved et veiskille i partiet, der vi er nødt til å endre noe grunnleggende om vi skal bli noe mer enn et parti som vaker rundt sperregrensen, sier hun til NRK.

Ledelsen velges av MDGs landsmøte 6.–8. mai.