NETTAVISEN: Det som skulle være en gledespost på Facebook, hvor brusgiganten Coca Cola lanserte sin nye korkløsning, endte opp med en rekke kommentarer hvor Coca-Cola måtte nærmest starte med brannslukking, skriver Nettavisen.

Nyvinningen som folk reagerer på, er en kork som sitter fast til flaska, i motsetning til hva de har gjort tidligere. Korken ligner på skrukorkene av plast som du er vant til. Forskjellen er at denne skrukorken sitter fast i ringen som sitter rundt halsen på flasken. Dette for å unngå at korken skal bli borte i naturen.

– Disse nye korkene må vel være en av de verste ideene dere har har hatt siden New Coke vel? Jeg panter alltid med kork likevel men dette var så bak mål at jeg er fristet til å rive av korken i protest før jeg panter flaskene, kommenterer en.

– Dette må være en av de dårligste ideene dere har hatt. Helt pyton, skriver en annen.

Tiltaket gjøres for å minke bruskorker som mistes eller kastes i naturen.

– Vi har gjort denne endringen i England og Tyskland allerede, forteller Inger Marie Ingdahl, kommunikasjonsdirektør i Coca Cola Norge.

– Hvordan er dette blitt mottatt i de to andre landene?

– Vi ser at tilbakemeldingene i Norge er ganske likt som i andre land, men det er fortsatt kort tid siden vi gjorde endringen. Dette er litt uvant nå i starten, men vi opplever likevel at de aller fleste forstår hvorfor dette gjøres og synes det er et bra miljøgrep.

– Dusteforslag

De nye korkene gjelder ikke bare for Coca-Cola. Innen 2024 krever EU at samtlige korker på engangsflasker får fast kork. Det ble vedtatt i et EU-direktiv.

At EU skal bestemme over bruskorkene i Norge, får det til å bruse over for Frp-politiker Bård Hoksrud, som er en velkjent brusfantast.

– Det som provoserer meg er at selskap ikke får bestemme selv over bruskorkene sine. At byråkratene i Brussel skal bestemme over dette, strider mot ryggmargsrefleksen til en Frp-er, sier Hoksrud til Nettavisen.

Han trekker frem at Norge er en foregangsnasjon innen panting, som er en norsk oppfinnelse fra Asker-selskapet Tomra.

– Hele dette blir veldig tullete. Kan ikke EU heller se til Norge og pantingen vår og lære av den, enn å komme med sånne dusteforslag som dette? Dette er byråkrati på sitt verste, raser stortingspolitikeren.

Han legger til at han ikke har konkrete tall på hvor mye svinn bruskorker utgjør.

– Av personlig erfaring mister jeg aldri korken. Det er jo veldig upraktisk å gå med en åpen brusflaske i lomma.

– Skjærer seg

Flere av forbrukerne til Coca-Cola har uttrykt misnøye rundt korken. Flere klager på at de kutter seg.

– Dette var den verste, mest smertefulle shiten jeg har vært borti på lenge. Smertefullt nok til at jeg leter opp Coca Cola her for å poste det. Sylskarp, har kuttet meg flere ganger allerede, er alt for liten til å få noe grep, skriver en på Facebook.

Inger Marie Ingdahl i Coca-Cola sier de tar innspillene til seg.

– Den korken som er ute nå er utviklet og grundig testet over tid i flere markeder, men vi tar selvsagt med oss de tilbakemeldingene som kommer.