Mye kaldere i Follo enn prognosene viser

KALDT: Minus 28 på Siggerud, er så langt det kaldeste som er meldt inn til ØB mandag.

KALDT: Minus 28 på Siggerud, er så langt det kaldeste som er meldt inn til ØB mandag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Du skal være ganske varmblodig om du ikke har merket at gradestokken har sunket betraktelig siden helgen. Men hvor er det kaldest?

DEL

FOLLO: Mange har reagert, og med rette, op at ØBs værmelding, viser langt høyere temperatur enn det som er ren realitet mandag morgen. Heller ikke Yr er presis i forhold til hvor kaldt det faktisk er.

Det er Geir Berger som først gjør ØB oppmerksom, og som målte minus 26 tidlig mandag morgen. Han reagerer på de veldig store avvikene som kommer frem på ØBs siste side mandag morgen. På ØBs værkart varierer minusgradene i Follo mellom minus fem og syv. Langt unna minus 26 som ble målt  i nærheten av Gjedsjøvannet.

ØB ringte for å sjekke

– Jeg har ikke bodd her mer enn i drøye ett og et halvt år, men så langt er dette rekord. Via den aldre garden i nabolaget, har jeg blitt fortalt at ØB, for mange år siden, brukte å ringe til de som bodde i nærheten av Gjedsjøvannet, for å få de laveste temperaturene i distriktet. Det er jo kjent som et kuldehøl, sier Berger.

Temperaturen som Berger målte, kommer fra en digital måler, som har en ledning ut av veggen. Den viste minus 20 i ellevetiden søndag kveld. Da Berger sto opp klokken syv mandag morgen, viste den altså seks grader kaldere.

Det finnes alltid steder som kan bli ekstrem, både kaldere og varmere enn det prognosen tilsier.

Bor du i et slikt kuldehøl, vil ØB gjerne høre fra deg. Det kan også være at du i vei til jobb kjører gjennom steder som kan være ekstremt mye kaldere enn der du bor. Send oss en melding på Facebook, eller ring undertegnede. Du kan også skrive melding nederst i saken.

Kun kort tid etter at nyheten ble publisert på ØBs nettside, tikket det inn en mail fra Tor Arild Jacobsen. På sin biltur gjennom Follo, stanset termometeret i bilen på minus 27. Det var ved Bru, som er ved nordenden av Langen. I følge sikre kilder, skal gradestokken utennfor lokalet  til Ski kommuneskoger på Siggerud, vært nede i 28 minus mandag morgen. - Noen lavere?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken