Gå til sidens hovedinnhold

Rockebandet Gribbene debuterer til unison applaus

Gribbene slapp sitt første album forrige uke

Artikkelen er over 4 år gammel

Rockebandet Gribbene slapp det første albumet sitt løs på rockepublikummet forrige fredag. Tilbakemeldingene har vært udelt positive.

OPPEGÅRD: I frontrekka til Gribbene finner vi Marius Roti fra Oppegård og Kim Raaden Hocque fra Vevelstad. Den første singelen «Vi er Gribbene» kom ut i fjor høst, og skapte forventninger til bandets første langspiller.

Og til tross for at albumslippet havnet på selveste fredag den 13., har slippet gått som en drøm.

Solide kritikker

Hamar Arbeiderblad ga plata terningkast fem før helgen, og konkluderer med at albumets ti låter har stort allsangpotensial. «Marius Roti kan kunsten å fortelle både melankolsk og vittig om livet», skrev avisen om Rotis tekster.

Musikeren fra Oppegård som jobber som lærer i Oslo står nemlig for samtlige av albumets tekster, mens Raaden Hocque har skrevet musikken.

Nettstedet Hissig.no priser også Gribbenes umiddelbare rock: «Gribbene er ikke redde for å gå rett på sak med låtene sine, og det er akkurat det vi trenger».

LES OGSÅ: Gribbene fra Oppegård inspireres av norsk rocks største helter

LES OGSÅ: Store artistnavn til Åsmart'n 2017

LES OGSÅ: Kaja Gunnufsen (28) fra Ås er nominert til Spellemannsprisen

- Veldig artig

Tekstforfatteren selv er pessimistisk av natur, og ventet ikke denne type mottagelse på forhånd.

– Alle de andre gutta var positive, men jeg tenkte det aller verste før anmeldelsene tikket inn. Akkurat nå er det litt vanskelig å forstå at det har gått så bra. Det er en deilig bekreftelse, sier Marius Roti.

Han setter også stor pris på at tekstene hans har blitt sitert i flere anmeldelser.

– Det er artig at folk kjenner seg igjen i disse historiene, sier han. I helgen var det turnépremière for Gribbene i Mandal og Kristiansand.

– Det gikk kjempebra, og vi solgte vel to T-skjorter pr. publikummer omtrent, sier en veldig fornøyd vokalist. Den gode mottagelsen har gjort at bookingtelefonen gløder om dagen. Det lover godt for 2017.

– Vi er trygge på liveshowet vårt, og vi har fått mange forespørsler videre, sier Roti om resten av våren og sommeren.

Kommentarer til denne saken