Gå til sidens hovedinnhold

De er musikalvenner i tykt og tynt

Det tøffe livet som frilansartist for Joakim Ousdal og Theodor Hellwig

Artikkelen er over 5 år gammel

Joakim Ousdal og Theodor Hellwig i Oppegård har fulgt hverandre i tykt og tynt siden barneskolen. I sommer har musikalartistene gledet barn og voksne i Dyreparken.

KOLBOTN: Mange vil huske Joakim og Theodor fra Oppegård Amatørteaterlag og musikalensemblet Scenario. Nå er 25-åringene frilans musikalartister og er med på det som byr seg av auditions. Sånn ble Dyreparken sommerens arbeidsgiver.

– Det er gøyalt å jobbe i Dyreparken. I tillegg til å spille i «Kardemommeby» og «Hakkebakkeskogen», går vi rundt i parken og lager små tablåer for publikum. Det setter en ekstra spiss på besøket både for store og små, er de skjønt enige om.

Show på Kanariøyene

Theodor har vært Mikkel og Bamsefar, mens Joachim har gått rundt som bakermester Sørensen, trikkefører Syversen og Petter Pinnsvin. Joakim, startet ikke årets Egner-sesong før i midten av juni fordi han først måtte avslutte et åtte måneders showengasjement på Gran Canaria. Han takket nei til en ny kontrakt for å kunne være mer tilgjengelig i Norge om det skulle dukke opp noe.

Theodor har vært i Dyreparken siden 1. mai og avslutter kommende helg. I halvannen måned i denne perioden hadde han også rollen som «Rolf» i «The Sound of Music» på kveldstid i kulturhuset Kilden.

Fra hverandre i ett år

Historien om de to musikkteater-kompisene startet på Sofiemyr skole i Oppegård, hvor de havnet i samme 1. klasse. Sånn ble det også videre på ungdomsskolen, på musikk, dans- og dramalinjen på Ski videregående og til slutt på musikkteaterlinjen på Bårdar Akademiet i tre år. Her var de også mye på scenen sammen.

Underveis sang og danset de sammen i Fløysbonnrevyens «Fame», i flere OPAL-forestillinger og i Scenarios oppsettinger av «Titanic» og «De tre musketerer». I den siste forestillingen var Joakim en av musketerene, d’Artagnan.

– Vi har vel egentlig vært fra hverandre i bare ett år. Det var da Teodor var i militæret og jeg gikk på Romerike folkehøgskole, sier Joakim.

Tøff konkurranse

- Hvordan er tilværelsen som frilansartist?

– Tøff, det er mange om beinet, og mange dyktige. På en audition kan det være opptil mange hundre som skal bevise hva de er gode for , sier Joakim.

- Det handler mye om å vente på at det dukker opp en audition og så håpe at produsenten er på jakt etter din type, ditt særpreg som artist. Og så er det å vente på svar, legger Theodor til.

- Det viktigste budskapet vår når er: Det er bare å kontakte oss. Vi er ja-mennesker.

Kommentarer til denne saken