Gå til sidens hovedinnhold

Ordføreren koste seg på friluftskickoff

Artikkelen er over 6 år gammel

Det var folksomt rundt Ski speiderhus tirsdag kveld. Da hadde 1. Ski speidergruppe stor kickoff for Friluftslivets år.

2015 blir et spesielt år med friluftsliv i mange former og mange opplevelser for speiderne. Det startet med mange aktiviteter i skogen ved Ski speiderhus.

- Dette har vært kjempemoro! Jeg tror vi har vært godt over 100 her med smått og stort. Det viser at det gror bra i 1. Ski, sa gruppeleder Oskar Kleven under oppsummeringen.

Han synes det er bra at slagordet for Friluftslivets år er "Eventyrene er der ute".

- Det er de jo; det er det ingen tvil om. Det er derfor vi er speidere, sa Kleven.

Speidergave

Både store og små speidere og foreldre satte stor pris på å få besøk av ordfører Anne Kristine Linnestad. Hun har selv bakgrunn som speider.

- Jeg var med i 2. Ski selv da jeg var 9-10-11. Så kom jeg tilbake og var med i 1. Langhus da døtrene mine begynte på Langhus. Jeg var med på å starte bever på Langhus, sa Linnestad som er oppvokst på Finstad. Hun fikk den nye Speiderboka i gave fra de nåværende Ski-speiderne.

Et eventyr for livet

Ordføreren snakker varmt om speiderlivet.

- Dette er et eventyr dere bærer med dere resten av livet. Er du speider som liten, har du lett for å bli speider som voksen. Da får du barn som kan bli med i speider'n. Speiding er noe du kan gjøre hele livet. Det krever ikke noe annet enn at du har lyst til å være ute en gang i blant og at du har lyst til å oppleve naturen og være sammen med andre. Da jeg så at bålet var tent, tenkte jeg at de gamle speidersangene kom tilbake. Jeg har speidersangboken min ennå. Jeg håper dere tar vare på deres også, sa ordfører Anne Kristine Linnestad. 

Kommentarer til denne saken