Trivelig bokprat i Nordby

LOKAL FORFATTER: Anne Marie Stamnestrø fra Ås har lagt handlingen i Morgensol til hjembygda. ALLE FOTO: STIG PERSSON

LOKAL FORFATTER: Anne Marie Stamnestrø fra Ås har lagt handlingen i Morgensol til hjembygda. ALLE FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er vel og bra med bokprat på biblioteket. Men det er sjelden forfatteren selv er til stede.

DEL

NORDBY: Hver onsdag klokken 11.00 er det bokprat på Nordby bibliotek på Vinterbro senter. Forrige ukes godbit var Anne Marie Stamnestrø fra Ås. Hun har lagt handlingen i bokserien Morgensol til hjembygda, rundt en fiktiv storgård nede ved Årungen.

– Det er veldig gøy å skrive om noe man vet noe om. Og selv det du ikke vet noe om, er det kjempegøy å researche. Det er også lettere å se for seg landskapet når de går, sier Anne Marie Stamnestrø.

I 2011 skrev hun det første manuset og fikk kontakt med forlaget.

– Så jeg har jobbet lenge, men ikke like intenst hele tiden. Jeg jobbet veldig mye med den første boken, for man skal fange interessen hos folk, sier hun.

Det tok et par år før alt var i boks.

– Jeg har hatt veldig mye god hjelp fra Bladkompaniet. De har over 100 års erfaring med denne typen bøker, legger hun til.

Jobber med bok nr. syv

Det meste i bokserien foregår i Ås.

– Jeg tar noen avstikkere. Det er gøy for meg å skrive om andre steder, og det er gøy for personene i bøkene å reise andre steder. Den ene boken foregår stort sett i Danmark, sier Anne Marie Stamnestrø.

– Rent praktisk holder jeg på bok nummer syv nå, men jeg har planer langt fremover. Bok nummer fem har kommet ut, og det er ikke lenge før nummer seks kommer. Det går fort, sier hun.

Daniel Morlandstø, med bakgrunn fra Ås bibliotek, hadde tatt initiativet til bokpraten og hadde en innledning om triviallitteratur, en sjanger som er vist liten eller ingen oppmerksomhet fra tradisjonell litteraturforskning.

Marion Løsnes spilte tidsriktig fiolinmusikk som passet inn for å bringe publikum tilbake til 1770.

Det er en ny bokprat onsdag. Tilbudet er gratis og åpent for alle.

Artikkeltags