Har sikret seg årets popsensasjon til Drøbakfestivalen

Sentralt: Her, i 2. etasje av det gamle julenissens postkontor midt på Drøbak torg, haler Hans Petter Haaland inn artister til sommerens Drøbakfestivalen. – Et nydelig sted å jobbe, sier han. Foto: Mariann L. Dahle

Sentralt: Her, i 2. etasje av det gamle julenissens postkontor midt på Drøbak torg, haler Hans Petter Haaland inn artister til sommerens Drøbakfestivalen. – Et nydelig sted å jobbe, sier han. Foto: Mariann L. Dahle

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Aurora, Kygo og Astrid S har de siste par årene brøytet vei for norske artister. Det betyr at popverdenen nå ser til Norge. Den nye kometen som er på vei heter Sigrid og kommer til Drøbakfestivalen i juni.

– Hun blir stor, spår festivalgeneral Hans Petter Haaland.

Han mener nykommeren Sigrid kan bli den største musikalske eksportartikkelen Norge har hatt på mange år og priser seg lykkelig over at han signerte kontrakten i høst, før Sigrid «tar av».

Rekordrespons

– Jeg så og hørte Sigrid for et år siden og fikk bakoversveis. Nå er hun klar for Drøbakfestivalen. Å levere en debutsingle som streamer over en million på tre dager, er sjelden vare. Sigrid er utvilsomt et kjempetalent med en lang karriere framfor seg. Sjekk ut på Spotify, sier festivalgeneralen til Amta.

Den bergensbaserte sunnmøringen Sigrid var en snakkis før hun i det hele tatt hadde gitt ut musikk. Da hun i forrige uke presenterte debutsingelen «Don’t Kill My Vibe», viste hun at hun innfrir forventningene. Platekontrakt med legendariske Island Records (U2, PJ Harvey).

- Sigrid er en internasjonal hype vi knapt kan huske maken til i nyere norsk pophistorie, mener Haaland.

– Den fantastiske stemmeprakt matches av en karisma, utstråling og scenepersonlighet det går årevis mellom hver gang man opplever.

Store artister

Det er litt av en artistbukett som så langt er plukket til årets festival: Fredag spiller Åge & Sambandet, Postgirobygget, Mikhael Paskalev og Sigrid. Lørdag er nykommeren Dagny og superpopulære Sivert Høyem klar for tur.

– Og fremdeles gjenstår to artister, smiler Haaland som liker å mikse «gode, gamle» med spennende nye navn i festivalprogrammet.

Midt på torget

Sist sommer flyttet Haaland kontoret sitt til hjertet av Drøbak. Over det tidligere julenissens postkontor er et nytt kontorfellesskap i disse dager i ferd med å ta form.

– Vi har seks kontorplasser. Fem er booket og snart klare til tas i bruk, én er ledig, sier Haaland som digger å slippe pendling til Oslo hver eneste dag.

Sist høst malte han veggene i det hundre kvadratmeter store lokalet hvite. Nye møbler er kommet inn og resultatet er en lys og luftig «leilighet». I tillegg til kjøkken og åpent landskap blir det møterom.

– To dager i uka her er perfekt for meg, sier festivalgeneralen som sammen med seks andre i sitt eget firma ratter fem festivaler i Norge.

– Vi er priviligert som kan jobbe med noe vi brenner for. Slitsomt, men gøy, sier han.

Drypper på flere

I fjor ble Drøbak Akustiske flyttet fra Oscarsborg til Badeparken, hvor det fikk navnet Drøbakfestivalen. I år er festivalen flyttet fra siste helg i juni til midterste helg i juni.

– 16.–17. juni er en helg vi tror passer bedre for de fleste. Da har ikke mange rukket å reise på sommerferie enda, sier Haaland. Han gleder seg til det han tror blir en «sinnssyk bra» festival i år.

– I fjor fikk vi tilbakemeldinger fra butikker og andre næringsdrivende i sentrum om at de økte omsetningen under festivalen og det er topp, vi liker at det er full kok. Når festivalen snur Drøbak på hodet drypper det på andre også, sier Haaland som også gleder seg over mer samarbeid med næringslivet.

– Flere ser en slik festival som en moderne måte å markedsføre seg på. Det er vi selvsagt glad for, sier mannen som også står for festivaler i Sarpsborg, Hvalstrand og to i Mo i Rana, hvor han kommer fra.

LES OGSÅ: Drøbakfestivalen ble ikke «lurt» – fikk 100.000 i støtte

Drøm deg tilbake til Drøbakfestivalen og sommeridyll 

Artikkeltags