Gå til sidens hovedinnhold

Stille Natt Hellige Natt i en fullsatt Ski Nye Kirke

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag kveld var en fullsatt Ski Nye Kirke klar for julekonserten «Stille Natt Hellige Natt». Det er i år 30 år siden ideen kom om å arrangere kirkekonserter med kjente artister i førjulstiden i samarbeid med Strømmestiftelsen.

«Stille Natt Hellige Natt» ønsker å forene høytid og glede. Respekten for julens budskap og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom. Konserten viste et bredt mangfold av julesanger fra inn- og utland, men også sanger som artistene selv har et nært forhold til.

Årets artister er Rune Larsen, Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak og Lisa Børud. Sistnevnte er med for første gang i år, men har vært artist siden hun var 5 år gammel og fikk vist sitt store potensiale gjennom «To God Be The Glory».

Alexander Rybak har et stort mangfold i sitt repertoar, noe som publikum blant annet fikk oppleve gjennom den kjente sangen «Vi tenner våre lykter». Her lager Rybak ulike varianter basert på sin bakgrunn både fra Hviterussland og Norge. Og når Rybak synger «Romjulsdrøm» av Alf Prøysen så skulle en tro at han er innfødt i Prøysen sitt nabolag.

Maria Haukaas Mittet er i år med for 4. gang og med henne fikk publikum oppleve «Nordnorsk Julesalme».   

Den virkelige veteranen er Rune Larsen. Det er nå 17. gang han bruker førjulstiden til å reise rundt. Han binder sammen konserten med julens budskap, men også humoristiske historier fra et langt artistliv.

Tor Endresen avsluttet sin del av konserten med å synge den kanskje mest mektige julesangen av alle, «O Helga Natt»

De kjente sangerne ble akkompagnert av Tove Kragset på keyboard/trekkspill og Olav Torget på gitar.

Se flere bilder øverst i saken.

Kommentarer til denne saken