Dobler prisen på Kurt Nilsen-billetter

Prises høyt: Enkelte av billettene til Kurt Nilsens konsert i Oslo Spektrum selges langt over originalpris. FOTO: SCANPIX

Prises høyt: Enkelte av billettene til Kurt Nilsens konsert i Oslo Spektrum selges langt over originalpris. FOTO: SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Et utenlandsk selskap vil ha sin del av julekaka når Kurt Nilsen synger julen inn.

DEL

Kurt Nilsen er på juleturné, og når han synger julen inn i Oslo Spektrum onsdag 13. desember selges det ikke bare billetter til mellom 500 og 550 kroner via Ticketmaster. Det utenlandske selskapet Viagogo har også lagt ut dobbelt så dyre billetter for salg.

Når RB er inne og sjekker tirsdag formiddag, ligger det nærmere 30 billetter ute for salg fra selskapet, til mellom 889 og 1009 kroner – til samme konsert.

Forbrukerrådet advarer

Det har ikke lykkes RB å få en kommentar fra selskapet, som skriver på sin egen nettside at «Viagogo har som mål å gi billettkjøpere det bredest mulige valget av billetter til arrangementer over hele verden, og hjelper også billettselgere».

Stadig flere henvendelser om at Viagogo blåser opp billettpriser gjorde imidlertid at Forbrukerrådet i november gikk ut og advarte folk mot å kjøpe billetter av det Genève-baserte selskapet, som ifølge Wikipedia har kunder i 160 land.

– Forbrukere forteller at prisen på Viagogo blir langt høyere enn hva de selges for andre steder, at de får dårligere billetter enn det de trodde de hadde bestilt, eller mottar billettene veldig sent, sier Pia Cecilie Høst, som leder Forbrukerrådets dialog med forbrukerne, til Oppland Arbeiderblad.

Dersom du har kjøpt billetter og angrer på kjøpet, er dette oppfordringen fra Forbrukerrådet:

– Send en e-post til Viagogo der du ber om å få opplyst hvem som er selger av billettene og kontaktinformasjon til denne, slik at du kan rette krav om tilbakebetaling til selgeren. Hvis du får opplyst hvem som er selger, sender du e-post til denne og krever tilbakebetaling. Dersom du ikke får svar fra selger, eller Viagogo ikke svarer eller vil opplyse deg om hvem som er selger, kan du kontakte banken som har utstedt kortet du har betalt med og registrere en reklamasjonssak der du ber om at banken dekker tapet ditt.

LES OGSÅ: Har kjøpt hus på Minnesund

Avviser samarbeid

Når RB tar kontakt med Ticketmaster for å høre om de har et samarbeid med Viagogo, svarer salgsleder Bård Bratlie Hansen i en sms at alle mediehenvendelser håndteres av Ticketmaster i Storbritannia. Det engelske selskapet avviser i en mail at de har noen form for samarbeid med Viagogo.

Det sveitsiske Statssekretariatet for økonomi (SECO) har tatt ut søksmål mot Viagogo med sikte på å stoppe forretningspraksisen, som de mener er ulovlig. Det har ikke lykkes RB å få en kommentar fra managementet til Kurt Nilsen.

Artikkeltags