Gå til sidens hovedinnhold

Poprommet i Ås og Oslo slo seg sammen til sommeravslutning

Artikkelen er over 5 år gammel

Elevene ved Poprommet i Ås har hatt en lærerik vår. Lørdag fikk de vise det frem under sommeravslutningen på det nye komplekset Sentralen i Oslo.

ÅS/OSLO: Hele arrangementet gikk under tittelen «Grenseløst», og Sentralen i Oslo kokte av talenter i alle aldre i helgen. Det foregikk konserter i mange rom begge dager, og da ØB tok turen lørdag sto det både spente folk og ventet, og elever som allerede hadde gjort sine opptredener. Gitaristen Frode Hymer (10) tilhørte sistnevnte.

– Det er godt å være ferdig, men jeg har hatt det fint. Det er veldig kult å være her, sier Frode som spilte Muse sin «Unintended» på scenen på Sentralen. Nå venter han bare på mamma Ylva.

– Mamma skal synge kl. 15.30 et sted rundt her, men mens vi venter skal vi inn og høre på Popkoret, sier Frode som har følge av pappa Thorstein.

Pop i ny drakt

Og Popkoret leverte det de skulle. Under ledelse av sangpedagog Valborg Bakke hadde korsangerne plukket repertoar fra alt mellom Highasakite, Outkast og Marit Larsen til den fantastiske «Ikkje vekk meg når du går», signert det melodisterke bandet Elle Melle fra sent 90-tall. De opptrådte i to settinger, først med en kortrio med litt yngre elever før Popkoret entret scenen med et knippe låter.

Stort opplegg

Etter konserten var det to korsangere som har hatt en flott opplevelse.

– Jeg har vært med siden mai i fjor, sier Linn Etienne Vegel som sang solo på en av låtene. Knut Olav Moen har vært med like lenge, og sang også solo under lørdagens opptreden.

– Dette var veldig hyggelig. Det er jo veldig spennende, for vi er ikke akkurat veldig rutinerte korsangere, sier Moen beskjedent. Lørdagens sangprestasjoner viste i alle fall at Popkoret er på god vei.

– Det er morsomt at det er et stort opplegg rundt dette, og at det er mange som deltar, forteller Moen. De har truffet mange andre Ås-folk i gangene på Sentralen.

– Vi har fått sett på noen av de andre opptredenene, og det har vært fint, sier Linn Etienne Vogel. De fikk synge for noen kjente fjes i salen lørdag.

– Litt familie og litt venner. Og så er det jo ansikter vi kjenner fra andre sammenhenger, sier de. Åskoret dukker opp igjen på Åsmart'n om to uker.

– Det er det siste som skjer før ferien, sier de to.

Kommentarer til denne saken