OPPEGÅRD: Tradisjonelt sett har Sumprock vært arrangert på baksiden av Kolben, men i år ble arrangementet flyttet frem til «solsiden» av Kolben, nemlig Kolbotn torg.

Åpning fra Gjerdrum

Der ble det en lang kveld med stor bredde på utescenen. Little Big Band fra Gjerdrum fikk æren av å åpne ballet, og gjestene serverte sommerfrisk gitarpop mens sola enda sto på himmelen over Kolbotn.

– Vi har hatt en del samarbeid gjennom kontaktene fra Ungdommens Kulturmønstring, og dette bandet fra Gjerdrum er et resultat av det, sier Christian Lund fra Vassbonn Fritidssenter.

Bred meny

Det ble pop i åpningen, men senere ble det en variert musikalsk kveld med alt fra DJ Slipz, soloinnslag med Synne Sørgjerd, rock med Nosey Little Fuckers eller rap fra den lokale «TK». Og i det solen forsvant fra torget, holdt hiphopkollektivet Gamekingz varmen oppe gjennom kveldens lengste og mest energiske sett.

– Gøy med Sumprock

En av de mer lokale gjestene under årets Sumprock, var Marte Olsen (16) fra Langhus.

– Jeg har aldri vært her før, men dette er jo kjempefint! Nå skal jeg bare henge rundt her resten av kvelden og høre på de andre. Det er så mange flinke her, sier Marte som sang den vakre «Clown» av Emeli Sande på torget.

Nesten til topps

Imens folk digget rock og hiphop på torget, prøvde Benjamin (6) å komme seg høyere og høyere i klatreveggen til Klatreklubben Oppturen.

– Jeg kom ganske høyt nå, men jeg skal prøve en gang til. Jeg har aldri prøvd sånn før. Det var ikke skummelt, det var bare gøy sier han ivrig før han får på seg selen nok en gang.