Klart for galleri Langhuset: Tradisjonelt og nytt hånd i hånd

ÅRETS: Årets kunstner Dzevad Handzic i sitt atelier.

ÅRETS: Årets kunstner Dzevad Handzic i sitt atelier. Foto:

Av

Lions Club Langhus-Siggerud arrangerer til helgen sin kunstutstilling, Galleri Langhuset for 16. gang.

DEL

LANGHUS: Utstillingen har blitt et populært arrangement som trekker besøkende fra fjern og nær. I år fylles hele Langhuset med  88 kunstnere og opp mot 800 bilder. Som vanlig er det stor bredde i både teknikker og prisklasser. Det er kunst fra både lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere. 11 utstillere er fra lokalmiljøet. Her går det kjente og kjære hånd i hånd med det nye og spennende. Skal man peke på en tendens for årets utstilling, må det være at trenden rundt det urbane og datamanipulerte kommer tydeligere fram, selv om gamle klassikere som Kai Fjell og Jakob Weidemann fortsatt er med.

Kanskje kommer Tyven

Årets kunstner er Dzevad Handzic, en spennende kunstner som opprinnelig er fra Bosnia-Hercegovina, men som nå bor og arbeider i Oslo. Dzevad er en allsidig herre med imponerende kunstnerisk bredde. Et annet spenningsmoment er Tyven. Hvem er han, denne mystiske kunstneren som ingen vet hvem er? Kanskje er han tilstede på Galleri Langhuset uten at noen aner at han er der. I hvert fall kommer bildene hans.

STOR GJENG:  Her er noen av kunstkomitéens medlemmer, fra v. Per Saltvik, Maie Røise Bondkall, Kristin Selmer, Kjell Johansen, Arnfinn Bondkall og Kari Karlsson.

STOR GJENG: Her er noen av kunstkomitéens medlemmer, fra v. Per Saltvik, Maie Røise Bondkall, Kristin Selmer, Kjell Johansen, Arnfinn Bondkall og Kari Karlsson. Foto:

Mye arbeid

En slik utstilling gjør seg ikke selv. En egen kunstkomité på hele 10 personer arbeider året rundt for å få det hele på plass. Under selve arrangementet er klubbens medlemmer i full sving. Klubben, som feiret sitt 40-årsjubileum i 2017, består av 43 kvinner og menn, og medlemstallet er stadig økende.

Fokus på barn

Det er gjennom aktiviteter som Galleri Langhuset og det årlige julemarkedet at klubben får inntekter til sin humanitære virksomhet. Resultatet går i sin helhet til veldedighet. I de senere år har klubben hatt fokus på barn og unge, ikke minst gjennom sitt program ”Mitt  valg”, som er et omfattende opplegg for positiv holdningsskaping blant barn og unge.  Klubben har i år spesielt fokus på barn i nærområdet som er i en vanskelig situasjon. Utstillingen er åpen lørdag 6. og søndag 7. april kl. 10.00 – 17.00.

Artikkeltags