Mandag kveld var det premiere på TV2s populære realityprogram «Jakten på kjærligheten». Blant årets bønder som søker kjæresste er Rolf Gjølstad (64) fra Såner i Vestby.

I premiereprogrammet ble det klart at Gjøstad fikk mange nok frierbrev til at han er en av de fire utvalgte bøndene tv-seerne vil følge videre denne høsten.

Selv har Såner-bonden beskrevet sin «drømmedame» slik:

– Jeg vet ikke hvordan hun ser ut, men hun må være aktiv, blid, positiv og ha et godt humør. Det teller mye og så må hun ikke være redd for å ta i et tak.

Rolf Gjøstad ble påmeldt av sin niese Marianne Storkås fra Rygge, og han måtte gå flere runder med seg selv da Tv2 spurte om han faktisk ville være med.

– Da TV2 ringte meg, valgte jeg først å svare nei. Men så kom jeg på at det verste som kan skje er at jeg dummer meg ut, og det kan jeg leve med, sier Gjølstad. Dette med Jakten på kjærligheten har faktisk vært en spøk i min familie de siste årene, i og med jeg har vært singel i hele 15 år nå, sa den blide Såner-bonden til Moss Avis i april.

Etter en lengre runde med TV2 på besøk og flere personlige tester, delte kanalen ut en av de seks plassene i programmet til Gjølstad.

I går ble det altså klart at han kom videre og er blant de fire bøndene som TV2 følger gjennom høsten.

– Det er de fire som får flest brev som blir fulgt av TV2. De to siste må klare seg mer på egen hånd, forklarer Gjølstad.

Hans første speeddate-runde med ti utvalgte friere vises på TV2 neste mandag.