Ski får sin egen mobile scene

BERIKER KULTUREN: Ski Musikkråd ved leder Thomas Myrhaug er veldig glad for at Ski kommune bruker deler av overskuddet til en mobil scene. Marthe Arnesen i MDG var den som overbeviste resten av posisjonen i Ski at dette er en god investering.

BERIKER KULTUREN: Ski Musikkråd ved leder Thomas Myrhaug er veldig glad for at Ski kommune bruker deler av overskuddet til en mobil scene. Marthe Arnesen i MDG var den som overbeviste resten av posisjonen i Ski at dette er en god investering. Foto:

Ski Musikkråd hadde et ønske om å få kjøpt en mobil scene som kan brukes til ulike arrangementer. Nå har de fått ønsket oppfylt.

DEL

SKI: Marthe Arnesen (MDG) tok opp tråden fra Ski Musikkråd da fjorårets overskudd i kommunen skulle fordeles.

– Musikkrådet er en veldig viktig ressurs i Ski. De tar godt vare på alle Skis kor, korps, storband og spellemannslag. Derfor synes vi i MDG og de andre posisjonspartiene at de fortjente den scenen de ønsker seg, sier Marthe Arnesen.

Leder av Ski Musikkråd, Thomas Myrhaug, er takknemlig for at politikerne har hørt på musikkrådet, og velger å gi penger til en scene som kan brukes på mange steder.

– Målet vårt er å finne en scene som passer til vårt formål. Når vi finner den scenen vi vil har, skal vi prute, sier Thomas Myrhaug.

Han legger til at hvis det er et lokalt firma som selger slik scener, vil musikkrådet være mer enn villig til å diskutere pris.

Mange arrangementer

En mobil scene kan brukes til mye. Større eller mindre konserter eller en liten oppvisning. Myrhaug vil gjerne ha en scene på rundt 50 kvadratmeter. Siden den settes opp i moduler, kan scenene bli helt ned i noen få kvadratmeter.

– Slike scener kan deles opp i mindre og større enheter. Det vi har funnet ut er at det viktigste er justerbare bein, sier Myrhaug og smiler.

– MDG håper en flyttbar scene vil berike kulturen og musikken i Ski. Det sparer også kommunen for penger siden Musikkrådet nå slipper å søke kommunen om tilskudd til å leie scener. Samtidig skal også kommunen få leie scenen når den ikke er i bruk av Musikkrådet og dens 25 medlemslag. Dette mener vi er god ressursutnyttelse, mener Arnesen.

Målet er å ha en scene på plass til Oktoberfesten som arrangeres på torget i Ski i oktober.

– Men den viktigste helgen vi trenger en slik scene er første helgen i juni neste år. Da er det sangen og musikkens dag. Waldemarhøy er reservert på lørdagen, og vi jobber med å få til et korpsstevne på torvet her søndagen. Og da blir en slik scene veldig bra å ha, mener Myrhaug.

Utleie

Det første Myrhaug og de andre i styret i Ski Musikkråd skal gjøre, er å sette opp et utleiereglement.

– Vi vil at så mange som mulig skal dra nytte av denne scenen. Men da må vi ha et reglement som gjelder for alle. Hvor mye det skal koste, og ikke minst hvordan det skal administreres, er viktig, sier han.

Artikkeltags