Kompisene fra Bøleråsen satser for fullt på musikken – nå spiller de sammen i Oslo

SAMMEN IGJEN: August Kann og Aksel Undset vokste opp på Bøleråsen, og var aktive i musikkmiljøet på Kulturskolen og Kjellern i Ski. Nå spiller de sammen igjen.

SAMMEN IGJEN: August Kann og Aksel Undset vokste opp på Bøleråsen, og var aktive i musikkmiljøet på Kulturskolen og Kjellern i Ski. Nå spiller de sammen igjen. Foto:

DEL

SKI/OSLO: August Kann og Aksel Undset fra Bøleråsen begynte å ta gitartimer sammen da de var åtte og ni år gamle, og spilte i band sammen i ungdomstida. Musikkmiljøet i Ski i oppveksten har betydd mye for at de har valgt å satse på musikken.

– Kulturskolen og Kjellern-miljøet var på en måte startfasen vår, sier Undset.

Singel-debut

Siden har Kann tatt en bachelor i jazz sang på Norges Musikkhøgskole og vært aktiv som både sanger og låtskriver. Undset tok på sin side en bacheolor i jazz gitar på London Centre of Conteporary Music i London, og har jobbet som musiker i London de siste årene.

Torsdag kveld møtes de i Oslo for å spille en konsert sammen på Hvaskjer – men med hvert sitt repertoar. Dette skjer i forbindelse med at de begge slipper debut-singler.

Undset sier at han har bodd i London de siste 5,5 årene, men at han nå planlegger å jobbe mer med musikk i Norge.

– Derfor passer det at vi kan gjøre en konsert sammen i Oslo nå, sier han.

De to har spilt sammen i ulike mindre sammenhenger.

– Men dette er på en måte den første gangen siden vi spilte i band sammen som tenåringer, at vi har en ordentlig konsert sammen. Så det er veldig gøy.

Turneer

I mai drar de på turne sammen i England, og i juni blir det turne i Norge.

– Det er det vi har planer om nå, men vi kommer nok til å gjøre flere ting sammen, sier Undset.

Det blir også mulig til å se de to på Ski Rådhus 20. juni.

– Det er August Kann sin konsert, men jeg spiller support, sier han.

Cohen

Undset har spilt med en rekke ulike prosjekter, inkludert hans eget band Caper Parade og artist Brooke Sharkey. Undsets komposisjoner er inspirert av livserfaringer, tanker og ideer rundt kjærlighet og livet. Musikken er inspirert av de store låtskriverne fra 60- og 70-tallet som Leonard Cohen, Joni Michell og Paul Simon, men har også en sterk undertone av blues som kommer spesielt godt fram i hans gitarspilling.

Kann synger og spiller gitar, og beskriver sin musikk som enkel. Den er full av referanser til legender som Paul Simon og Nick Drake, men også til nyere artister som Bon Iver og Thomas Dybdahl. Debutalbumet «How did all these people get into my room» slippes sommeren 2019.

Artikkeltags