OSCARSBORG: – En fantastisk scenedekor, sier Tom Erik Lie og ser opp mot bakveggen som utgjør et italiensk småbymiljø med fargerike vegger, buede vinduer, klesvask til tørk, is- krembar og barberer.

Han spiller rollen som sersjant og skal flørte vilt med den skjønne og velstående Adina (Lina Johnson) i Geatano Donizettis komiske opera «Elskovsdrikken» fra 1832.

Tom Erik Lie, som tidligere bodde i Ski, har hatt tilhold i Berlin i 13 år, først ved Deutsche Oper og de siste ni årene ved Komische Oper Berlin.

Barna med på scenen

– Når jeg er på ferie i Norge er det morsomt å være med på utendørsoppsettinger. Jeg kommer nettopp fra «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad, hvor jeg spilte skalden. På Borgen spiller jeg den heftig forelskede sersjanten Belcore, sier operasangeren. Han var også med på Oscarsborgoperaens oppsetting av «Carmen» i 2007.

Tom Erik Lie har med seg to av barna sine på scenen, tvillingene Lucas og Thale (12), som har flere statistroller. De har ingen ambisjoner om å bli verken sangere eller skuespillere, men synes det er gøy å være med på forestillingen.

Les også: Operasjef Anne Felberg byr på en elskovsdrikk

Blott til lyst

– Det er morsomt å oppleve hvordan forestillingen utvikler seg med mange hyggelige mennesker som står på for å gjøre «Elskovsdrikken» til en flott opplevelse for publikum.

– Blott til lyst, en opera til å bli i godt humør av, sier operasjef Anne Felberg i Oscarsborgoperaen om «Elskovsdrikken».

– Kort fortalt handler det om at han elsker henne, hun elsker ikke ham. Han kjøper elskovsdrikk av en kvakksalver, og den virker selvfølgelig ikke. Han arver penger og det virker, nå elsker hun ham og han tror det skyldes elskovsdrikken. Og alt sammen til vakker musikk, smiler Felberg etter dette stikkordsmessige handlingsforløpet.

Scootere og lastebil

Det har vært hektisk aktivitet i Borggården i flere uker for å skape et italiensk miljø i det mange mener er Norges flotteste utendørsarena for opera.
Benoit Dugardyn er ansvarlig for den italienske landsbysettingen, mens regissør Stein Winge, som er spesielt god på komedie, boltrer seg i morsomme elementer. Det inkluderer blant annet to Vespa-scootere og en liten 3-hjuls lastebil blant et kor på 37 sangere, 50 musikere, fem solister og åtte statister. Foruten rundt 20 som jobber med riggen og bak scenen.

I rollene møter vi solistene Linda Johnson, Kjetil Støa, Tom Erik Lie, Lars Arvidson og Vigdis B. Unsgård. Premièren finner sted 13. august.
Og alt dette bare ti minutters fergetur utenfor Drøbak.