DRØBAK: Over fire millioner mennesker er nå berørt av flommen i Pakistan, og FN frykter det vil bli verre. Antallet dødsofre stiger, og har ifølge NTB passert 1600 mennesker. Flommen har nådd Punjab, hvor mange norskpakistanere har sine røtter. Astrid Urbye fra Drøbak har hjerte for katastrofeofre:
–Hvis det hadde vært opp til meg, ville jeg vært ute og reddet hele verden alene. Men dessverre må jeg tjene litt penger innimellom. Så fort jeg hører om en katastrofe synes jeg at jeg må ut og gjøre noe, forteller hun.

Bruker kontaktene sine


Gjennom mangeårig medlemskap, og nå æresmedlemskap i Røde Kors, ti års engasjement i Rotary, og en lang rekke artiskontakter, har Urbye samlet en imponerende gjeng artister:
–Det er ingen som sier nei når jeg spør, jeg tror de ser på meg som så seriøs at de ikke sier nei, mener Urbye. Konserten er et samarbeid mellom henne og Aamir Javed Sheikh.
På tirsdag stiller Alexander Rybak, Didrik Solli Tangen, Torstein Sødal, Merete Meyer, Sebastian James, Alexx Alexxander, Kristine Hjulstad, Sara Chen og Annie Khalid opp for flomofrene. Det blir med andre ord alt fra magi til popmusikk, via klassisk fiolin.

Skulle leie operaen


Støttekonserten skulle egentlig foregå i operaen, men på grunn av overlapping med andre arrangementer og lydprøver har Urbye måttet finne et annet sted:
–SAS-hotellet i Oslo sier «hjertelig velkommen», så konserten blir der, tirsdag klokken 18. Vi skal vel få plass til fire-fem hundre mennesker, sier Urbye, som regner med både fullt hus og fulle bøsser:
–Vi tar ingen inngangspenger, men ved utgangsdørene vil Røde Kors stå med bøssene sine. Og der går vel ingen forbi, mener Urbye, som for øvrig er engasjert Høyre-politiker og impresario.
Pengene går uavkortet til Røde Kors, som allerede er til stede hos flomofrene i Pakistan.