DRØBAK: Korsegårdsbygningen på Follo museum er et gammelt hus, men bildene i 2. etasje er nye i sammenligning. I dag åpner Galleri Eika.

En steil trapp opp fra peisestuen i Korsegårdsbygningen og du befinner deg i Follos nyeste galleri, Galleri Eika. Navnet har det fått fordi Korsegårdsbygningen på Follo museum er omgitt av eiketrær.

Fem utstillere

Den siste tiden har Øivind R. Larsen og Thore Bakk, som begge jobber på museet, vært travelt opptatt med å rydde de to rommene, montere bildebelysning og pynte opp. I formiddag åpner de dørene for historiens første utstilling i Galleri Eika. Fem utstillere, alle bildekunstnere fra Follo, innvier galleriet.
– Galleriet ble til etter at Thore Bakk, som er en fremragende fotograf, og jeg snakket sammen. Han foreslo en nostalgisk fotoutstilling, men så hadde jeg en del akvareller liggende og tenkte at da kunne vi sammen fylle et rom. Det ble likevel litt tynt, så da ble vi enige om å bruke begge rommene.
– Plutselig ble det et galleri, forklarer Øivind R. Larsen. Han har tidligere jobbet Galleri F5 på Jeløya og er primus motor bak galleridriften.

Akvareller på tømmer

– Er ikke dette blitt flott da, veileder han. I det største rommet henger arbeider av Ørnulf Vøllestad (tegninger, mange drøbakmotiver), Anne Margrethe Hjelvik (blandingsteknikk). I det blå rommet ved siden av henger arbeider av Torun Alexandra Johannessen (trykk og malerier) og Thore Bakk (fotografier). På tømmerveggene mellom de to rommene henger akvarellene til Øivind R. Larsen.
– Tanken bak galleriet er at folk skal få oppleve noe mer på museet enn de faste arrangementene. Mange mennesker går tur gjennom museumsområdet. Nå kan de gjøre en stopp og komme innom Korsegårdsbygningen for å oppleve kunst. Foreløpig holder vi åpent i helgene og onsdag, forklarer Øivind R. Larsen.

Servering ute og inne

Målet er at Galleri Eika skal holde åpent hver dag og at det skal være enkel uteservering om sommeren og servering foran peisen i første etasje om vinteren.
Den første utstillingen varer til 30. januar. Et annet mål er skiftende utstillinger året gjennom.
– Det er nok kunstnere i Follo til stadig å ha nye utstillinger, mener galleristen, Øivind R. Larsen.