Stor pengegave til Avistegnernes Hus

glad styreformann: Helge G. Simonsen, styreleder i Avistegnernes Hus i Drøbak, synes det er grunn til å vise det store smilet etter at galleriet har mottatt en pengegave på 100.000 kroner. FOTO: OLE ENDRESEN

glad styreformann: Helge G. Simonsen, styreleder i Avistegnernes Hus i Drøbak, synes det er grunn til å vise det store smilet etter at galleriet har mottatt en pengegave på 100.000 kroner. FOTO: OLE ENDRESEN

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

DRØBAK: – 100.000 kroner er mye penger for oss. Det er nesten en tiendedel av årsbudsjettet og vil bli brukt til et prosjekt, sier Helge G. Simonsen, styreleder for Avistegnernes Hus.

– Vi er vant til å leve et nøkternt liv i Avistegnernes Hus, så pengene vil ikke gå inn i den daglige driften. Vi har derimot en rekke prosjekter på gang, men styret vil bestemme hva pengene skal brukes, forteller Helge G. Simonsen.

Rekordgave

Forleden mottok Avistegnernes Hus en kjempesjekk pålydende 100.000 kroner fra Sparebank1 i Drøbak. Pengene er en donasjon og det er ikke stilt noen betingelser til pengegaven.

– Avistegnernes Hus er et viktig trekkplaster i Drøbak og institusjonen trenger støtte i forhold til aktiviteter, sier Kolbjørn Røstelien, banksjef hos Sparebank1 i Drøbak.
I løpet av to år har banken gitt 1,5-2 millioner kroner til aktiviteter i Frogn, Ås og noe på Nesodden.

– Vi har mottatt pengegaver tidligere, og vi er glad for alt vi får, men vi har aldri vært i nærheten av dette beløpet. Når Avistegnernes Hus har et årsbudsjett på 1,2 millioner kroner, så skjønner du at dette beløpet betyr mye for oss, sier Helge G. Simonsen.

Takk til gode venner

Avistegnerhuset får 400.000 kroner fra Akershus fylkeskommune, 200.000 kroner fra Frogn kommune og må dekke opp resten av driften selv gjennom billettinntekter, salg av kunst, tegninger og bøker. Driften går med et lite overskudd hvert år og stiftelsen har ikke gjeld. Inneværende år har Avistegnernes Hus hatt 17 utstillinger med til sammen rundt 20.000 besøkende i Drøbak og under sommerutstillingene på Oscarsborg.

– Hadde vi ikke hatt så mange venner hadde vi ikke fått det til, sier Helge G. Simonsen og henviser til Venneforeningen med 600 medlemmer. Vennene bidrar både økonomisk og med praktisk innsats.

Karikaturens far


Et aktuelt prosjekt å bruke pengegaven til kan være en av sommerens utstillinger med tegninger av den moderne karikaturens far, franske Honorè Daumier.

– Daumier var en bitende kritiker av Napoleon Bonaparte og den franske kongen. Avistegnernes Hus kan få låne en rekke Daumier-originaler av Olaf Gulbranssons museum i Tyskland til utstillingen i Drøbak. Både frakt og transport av tegningene vil være kostbart.

– Om det blir en slik utstilling er noe Avistegnerhusets styre vil ta stilling til før jul.
Avistegnerhuset har også en rekke andre prosjekter på gang. Galleriet er med i Den kulturelle skolesekken i Frogn.

– Målet er å kunne få en permanent utstilling om ytringsfrihet for barn og unge ettersom dette er et sentralt område for vårt demokrati, sier Helge G. Simonsen.

Artikkeltags