DRØBAK: De syv kvinnene fyller både hovedhuset og Hanehuset med malerier frem til 27. juni.
– Vi møttes på Nydalen kunstskole, hvor vi var elever i perioden 2003–2005. Vi utviklet et nært og godt fellesskap og fortsatte å holde sammen etter at skolen var avsluttet, sier Birgitte Plejdrup, en av de syv.

– Gjør akkurat som vi vil


For fem år siden dannet de Ugress, men er først og fremst selvstendige kunstnere med hvert sitt atelier og jobber mye med kunsten. Som kunstnergruppe har de 1–2 utstillinger felles hvert år.

– Vi er ikke akademisk utdannet innenfor kunsten og derfor kan vi gjøre akkurat hva vi vil. Litt sånn ugress. Vi står helt fritt, sier Kirsten Selmer.
Alle kunstnerne er organisert i det som heter Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK), som hadde landsutstilling i Galleri Vera i fjor.
– Slik etablerte vi kontakt med galleriet 0g fikk lyst til å prøve oss med gruppeutstilling i Veras hage, sier Anne M. Hjelvik.

Folkemaleriet


Utstillingen omfatter ca. 40 malerier foruten en håndfull mindre skulpturer, signert Kirsten Selmer, som også er keramiker.

– Det kommer til å bli en skikkelig vernissasje lørdag med vin og jordbær og mulighet for å bidra på et fellesmaleri, sier Kirsten Selmer.
– Vi setter ut en ramme med hvitt lerret i hagen, hvor publikum kan få bidra med sine streker på åpningen og hver søndag i utstillingsperioden.
– Resultatet blir akkurat slik som det blir.