– Lettest å være kreativ på bygda

Ole Jørgen Moe fra Kolbotn spiller black metal i mange prosjekter. Nå albumdebuterer han med immortal.

Ole Jørgen Moe fra Kolbotn spiller black metal i mange prosjekter. Nå albumdebuterer han med immortal.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ole Jørgen Moe (35) fra Kolbotn ble luta lei bylivet i Oslo. Fra en ensom tilværelse i Alvdal lages det black metal for hele verden. I dag albumdebuterer han med Immortal.

DEL

OPPEGÅRD: – Det er vel tilfeldigheter som gjør at jeg havnet her. Jeg ble dritlei bylivet, og fikk aldri gjort alt jeg skulle. Det er lettere å realisere drømmer og være kreativ på bygda, sier Ole Jørgen «Apollyon» Moe. Alvdal har tatt godt i mot black metal-musikeren fra Kolbotn.
– Biblioteket her har til og med kjøpt inn plater jeg har laget, så jeg er kjempefornøyd, ler han.

Immortal

I dag gjør Immortal comeback med «All Shall Fall» i platesammenheng. Bandet gav ut sitt forrige album så langt tilbake som 2002, men de har turnert flittig siden 2007.
– Vi prøver å ikke melke dette comebackaspektet så veldig. Derfor har vi gjort sporadiske konserter som har vært mer spesielle, sier Ole Jørgen. Til nå har de turnert både USA, Australia, Russland og ellers i Europa med «nye» Immortal.

Multiinstrumentalist

Ole Jørgen Moe er et velkjent navn i black metal-verdenen, og han spiller et utall av instrumenter i et utall prosjekter.
– I Immortal er det jo bass. Så spiller jeg gitar i Kolbotn-bandet Lamented Souls, trommer i Waklevören, mens i Aura Noir har jeg flere roller. Å spille trommer er vel morsomst, sammen med syngingen, sier «Apollyon» som også har gjestet med et annet kjent black metal-navn fra Kolbotn, nemlig Darkthrone.

Kontrovers

Det er mye kontrovers i black metal-bransjen, og Ole Jørgen har opplevd en god del av det. Blant annet da han var turnégitarist i Gorgoroth i Krakow i Polen.
– Det har blitt en voldsom greie, som egentlig er bare teit. Jeg kjente knapt musikken til bandet, men jeg ble uansett med dem til Krakow i Polen der de skulle spille inn en livevideo. Vi endte opp med å be om at arrangørene kom med alt av effekter. De hadde vært hos slakteren og hentet opp i mot 10 sauehoder som vi satte fremst på scenen. Under showet var både damer og menn nakne på scenen, og det var et voldsomt styr, husker Ole Jørgen. I etterkant ble det ramaskrik i alle polske medier og tv-kanaler, og overskriftene nådde også resten av Europa.

Turné

Til tross for at Immortal er et stort navn i de rette miljøene, blir det lite med turnering for Immortal og de andre prosjektene til Ole Jørgen.
– Vi er liksom ferdige med det å bo i en buss i månedsvis. Vi er familiefolk flesteparten av oss. Konserter blir det nok, men vi tar nok de store og spesielle i stedet for å spille kveld etter kveld, avslutter black metal-musikeren Ole Jørgen Moe.

Artikkeltags