Eksamen bestått med takt og tone

Per Oddvar Hildre var midtpunktet og inspirasjonskilden hele helgen under korseminaret i Greverud kirke. Her fra en av de siste øvingene med solistene søndag ettermiddag. ALLE FOTO: HENRIK AASBØ

Per Oddvar Hildre var midtpunktet og inspirasjonskilden hele helgen under korseminaret i Greverud kirke. Her fra en av de siste øvingene med solistene søndag ettermiddag. ALLE FOTO: HENRIK AASBØ

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Etter tre dagers intens seminarvirksomhet, var søndagens gospelkonsert i Greverud kirke for eksamen å regne for de 120 koristene. Eksamen ble bestått med takt og tone.

DEL

GREVERUD: – Det har vært godt tilrettelagt, vi har jobbet systematisk, og jeg synes virkelig vi fikk det til. Jeg mener absolutt at koristene besto eksamen her i kveld, smilte Per Oddvar Hildre.
Den berømte og entusiastiske kordirigenten var godt fornøyd etter en hektisk helg i Greverud kirke. Etter seminar og workshop fredag, lørdag og deler av søndag, ble helgen avsluttet med konsert søndag kveld for en stappfull Greverud kirke.

Kremen av sangere

– Det har vært kjekt og det har vært et flott opplegg. Det er mulig at det var kremen av korsangere i Follo som var samlet her i helgen, men hvis resten er like bra, er det dyktige sangere i Follo, slo Hildre fast.
– Hva har vært viktig?
– Første bud er å få dem til å føle at de mestrer dette, slik at de får lyst til å synge mer.
– Dessuten har jeg forsøkt å få fram deres skjulte kompetanse. Da må vi kutte alle sammenlikninger. Dette er det vi har, og så får vi forsøke å ta noen steg videre. Det tror jeg vi har gjort, konkluderte Per Oddvar Hildre.

På hjemmebane

De 120 koristene kom fra store deler av østlandsområdet, fra Brandbu i nord til Tønsberg i sør, mens halvparten var fra Follo.
Gospelkoret Gregos var på hjemmebane som arrangør for samlingen. Korets dirigent, Hanne Mortensen Lie, hadde nylig flere roller i Akershus Teaters oppsetning av Les Miserables", og i helgen hadde hun flere roller i Greverud kirke. I tillegg til at hun er Gregos dirigent, var hun med som arrangør av seminaret og var dessuten en av tre vokalister under søndagens konsert. De to andre var Reidun Sæther og Kolbotn-jenta Liv-Eirin Francis.

Alle var glade

– Jeg tror alle er slitne nå, men også veldig inspirerte. Alle har vært så glade, og Hildre er kjempeflink. Det er bare han som kan samle så mange som dette, tror Mortensen Lie, som opprinnelig er fra Greverud, men nå bor i Frogn i Sørum.

LES MER: Hyller Hildre

Ønsker flere

– Får denne samlingen følger for korene og koristene i Follo?
– Det får vi håpe. Du vet; vi i Gregos drømmer jo om å få med flere, og jeg vet allerede om én av deltakerne som slutter seg til koret. Og kanskje er det noen blant tilhørerne her i dag som har lyst, undrer Hanne Mortensen Lie.
Én ting er sikkert: De som sang under søndagens konsert har bestått opptaksprøven.

Artikkeltags