Feiret Jimi Hendrix med 65 gitarister

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

18. september 1970 var han ikke blant oss lenger. Men musikken og inspirasjonen lever videre. Vi snakker selvfølgelig om Jimi Hendrix.

DEL

OPPEGÅRD: På Kolbotn Torg lørdag var det gitarister i alle aldre, med gitarer i alle fasonger. Men selv om det er 40 år siden den første ordentlige rockegitaristen døde, så er det mye Hendrix å spore i dagens unge gitarister.

Alle bidro de med tidløse gitarlicks i «Thanks Jimi Festival».

Hey Joe

Og alle kunne de selvfølgelig «Hey Joe», med dens karakteristiske intro. Så C, G, D, A før drønnet kom da 65 gitarister landet på en fjellstøtt E-dur.

BILDESERIE: Se flere bilder fra festivalen

Mye lyd, ja, men her snakker vi om en hyllest til mannen som oppfant rockegitarlyden slik vi alltid har kjent den. Hissig Stratocaster gjennom en buldrende Marshall.

Stratocaster

– Han gjorde jo alt med gitaren. Spilte på den feil vei, satte fyr på den, og fant opp alle disse pedalene. Mange har hørt på senere versjoner av «Little Wing», men originalen er nydelig. Selv liker jeg Sting sin versjon fra 1987, der Hiram Bullock spiller gitar, forteller Henning Waaler Kemp om sitt forbilde. Og «Little Wing» ljomet også utover torget denne lørdagen, sammen med «All Along The Watchtower». Roger Hollund fra Enebakk sto for vokalen.

Været holdt

Det var særdeles surt på lørdag, spesielt tidlig på dagen. Men da Miroslaw «Carlos» Kaczmarczyk instruerte sine mange gitarkollegaer før startskuddet gikk klokken 16, fikk han plutselig litt sol i ryggen.


– Jeg er veldig fornøyd, og jeg vil takke alle som var med. I år ble vi 65 gitarister, men med enda bedre vær neste år skal vi bli enda flere, sier «Carlos».

Artikkeltags