Gå til sidens hovedinnhold

Får leke med de store gutta

Artikkelen er over 11 år gammel

Tore «Jazztobakk» Gjedrem gliser bredt. Etter 20 år i musikkbransjen triller kritikerne terningene sine til yatzy og vel så det rundt han.

OPPEGÅRD/OSLO: Vi møtes på Hell`s kitchen i Oslo, et sted duoen Tore «Jazztobakk» Gjedrem og Petter «Hi-Fi» Haavik har snudd opp ned med sine opptredener tidligere. Men i dag er det sommer og avslappet.

Nyansert syn


– Vi har et nyansert syn på dette nå. Vi har jo holdt på så lenge. Men det er hyggelig å endelig bryte overflaten, sier Tore Gjedrem (36). Undergrunnen har vært hans tumleplass i 20 år, enten det har vært som medlem i blackmetal-bandet Beyond Dawn eller med elektronika de siste ti årene.

Hølet


Det begynte altså på Hølet på Tårnåsen. Tore og Petter var skateboard-kompiser, men ble raskt bandkamerater. Etter en stund ble kameratskapet til Beyond Dawn, et godt kjent band i metalmiljøet. Etter noen år ble imidlertid metallen byttet ut med electronica.
 

– Jeg og Petter fikk en oppvåkning på elektronisk musikk på midten av 90-tallet. Petter gikk på LIPA i Liverpool, og vi var der for å spille inn plate. Vi gikk på klubber og danset, og fikk veldig fot for det mer elektroniske, erindrer Tore Gjedrem.

Ost og kjex


Et lite stykke inn i det nye milleniumet ble Ost & Kjex født, og fungerte parallelt med et annet elektronikaprosjekt duoen hadde, kalt Oslo Athletico.


– Det var Ost & Kjex som slo an mest, og da ble vi stuck med det, ler Tore. Første albumet kom ut i 2004 og bar navnet «Some Cheese But Not All Cheese Comes From The Moon». De kom seg rundt i Norge, og til festivaler i England, Frankrike og Tyskland. Andrealbumet «Cajun Lunch» kom i år, og åpnet dørene enda mer for Oppegård-duoen.

Laidback


Tore og Petter er godt voksne i gamet nå, og kan takle suksessen bedre nå enn de kunne ha gjort før.
– Det kommer veldig seint, men selvfølgelig veldig godt. Heldigvis har det ikke skjedd før nå, kan man nesten si. Nå er vi voksne og kan handtere dette bra. Alt har kommet sakte men sikkert for oss, og når er det veldig gledelig at vi er «oppe i lyset» for å leke med de store gutta, sier Tore.

Festivalsommer

Ost & Kjex skal gjøre mange fesitvaler denne sommeren. Denne helgen står Slottsfjellfestivalen og Arvikafestivalen for tur. I august spiller de på Øya.


– Vi har med oss et gospelkor på disse jobbene, og lager et kjempeparty, sier Tore Gjedrem