Sang for kronprinsen

Ensemblet Scenario synger for full hals, med kulturminister Anniken Huitfeldt, museumsdirektør Knut Nygaard og HKH Kronprins Haakon på første rad. ALLE FOTO: HENRIK AASBØ

Ensemblet Scenario synger for full hals, med kulturminister Anniken Huitfeldt, museumsdirektør Knut Nygaard og HKH Kronprins Haakon på første rad. ALLE FOTO: HENRIK AASBØ

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Scenario sang av full hals i går da den nye utstillingen «Skipet» ble åpnet på Norsk Maritimt Museum. På første benk satt HKH Kronprins Haakon og kulturminister Anniken Huitfeldt.

DEL

BYGDØY: – Veldig morsomt. Jeg var ikke så veldig nervøs, for jeg hadde faktisk ikke tenkt så mye på at jeg skulle synge for kronprinsen. Men da jeg stilte meg opp, gikk det plutselig opp for meg at han satt bare en liten meter unna, sier Andreas A. Iversen fra Oppegård.


Det var han som åpnet det hele med å synge de første tonene, på samme måte som han den 27. april skal åpne i Kolben, når Scenario har premiere på Broadway-musikalen «Titanic».

Måtte passe bra

Mellom kronprinsen og kulturministeren på første benk satt også museumsdirektør Knut Nygaard, og han ønsket ensemblet fra Follo velkommen på denne måten:


– I og med at Scenario setter opp musikalen «Titanic», passet det godt å ha dem med her under åpningen av den nye utstilligen. Bare med den forskjellen at mens Titanic gikk rett ned, skal Norsk Maritimt Museum gå rett til værs.


Det er markedssjef Thomas Græsholt i Scenario som har æren for det ærefulle oppdraget.
– Jeg tenkte det måtte passe bra for oss å synge her, så jeg tok rett og slett kontakt for å tilby våre tjenester, sier Græsholt. Som ellers legger til at billettsalget er bedre enn noen gang for Scenario. 1700 billetter er solgt, og til premieren den 27. april begynner det å bli trangt.

Tar form

Cirka 40 av Scenarios 52 medlemmer var til stede i går.


– Når dere allerede nå kan fremføre to så flotte nummer fra den forestående forestillingen, betyr vel det at den begynner å ta form?
– Ja, vi begynner å se konturene av den nå, bekrefter prosjektleder Kjersti Sørlie Rimer - Ås-damen med den aller flotteste hatten under gårsdagens høytidelige tilstelning.

Tekniske løsninger

– Vi er kommet langt, bekrefter instruktør - og i går dirigent - Liv Ragnhild Torneberg.


– De siste ukene må vi dessuten bruke til å få det tekniske på plass, legger hun til. Blant annet skal en sju meter stor båt på plass, og det krever litt å finne en løsning når denne skal senkes ned - uten senkescene. Styrhuset, der flere av scenene foregår, er bare 30 prosent mindre enn det var på den virkelige Titanic.


Det er sangerne selv som lager kulisser og syr kostymer. I det maritime museumsmiljøet på Bygdøy i går, fikk også de sin ilddåp - og ble en naturlig del av miljøet.


 

Artikkeltags