KOLBOTN: – Vi hadde ikke plass å lagre denne digre båten noen steder, så da blir det sånn, sier skipets kaptein Sven Torneberg.

Han ser både lykkelig og molefonken ut på samme tid, for det ligger litt vemod bak det hele.

Vanvidd

For selv om historien om «Titanic» er helt sann, har oppsetningen av stykket i Kolben vært som et eventyr på flere måter.


– Jeg og Truls Nilsen som spiller telegrafisten satt i salen mens båten nesten var ferdig opprigget på scenen. Vi så på hverandre og spurte; Er dette vanvidd? Begge var enige om at det var akkurat det, sier Torneberg og ler.


– Men det har vært en fabelaktig suksess. Den største for Scenario gjennom alle tider, legger han til.

3750 billetter

Publikum fra hele Østlandet har gått mann av huse for å se stykket, og billettsalget har vært formidabelt.


– Det er ikke helt fintelt ennå, men vi har solgt rundt 3650 billetter til forestillingene, så hadde vi rundt 100 personer inne på generalprøven, sier økonomisjef Bjørn Berentsen.

Nullpunktet var på 3300 billetter, men noen ekstrautgifter har kommet til etter de første budsjettene.

Spesielle opplevelser

Tolv forestillinger har det blitt, og Torneberg husker spesielt en av dem.


– Det var vel den tredje siste forestillingen. Da fikk vi beskjed om at Marcel Booms hadde hatt et alvorlig sykkeluhell. I løpet av noen få timer måtte vi finne ut hvem som kunne dekke opp. Vi endte opp med scenearbeideren Kristoffer Rygg, som heldigvis hadde stort talent. Han gjennomførte resten av forestillingene, sier Sven Torneberg.

Intenst

Det har vært mye jobb for å få til gigantprosjektet.
– Prosessen har vært intens. Det er 55 voksne mennesker med 55 vanlige jobber på dagtid. Så skal man skal være opplagte til hver kveldsforestilling og yte maksimalt hver kveld. God omtale og godt rykte skaper store forventninger og forpliktelser for oss igjen, men det har vært fantastisk. Vi sitter igjen med et godt produkt takket være en kreativ, positiv gjeng med mye pågangsmot og svært få sure miner, sier kunstnerisk leder Liv Ragnhild Torneberg.

Februar 2012

Neste prosjekt for Scenario har premiere i februar 2012.
– Det er en utfordring å følge opp dette her. Vi har skapt forventninger, og de kan være vanskelige å følge opp. Vi får gjøre det vi kan for å fortelle at neste prosjekt ikke blir noe bra, ler Sven Torneberg.