Gå til sidens hovedinnhold

Frode Thingnæs bisatt i dag

Artikkelen er over 8 år gammel

SKI:– Han var en ubestridt ener. En genuin begavelse, men først og fremst et godt menneske, sa kommandørkaptein Arnstein Lund i på vegne av Forsvarets stabsmusikkorps da Frode Thingnæs ble bisatt fra Ski nye kirke i går.

 Det ble en avskjed i musikken, jazzens og kjærlighetens tegn.
– Sorg er kjærlighetens tunge pris, sa Rolf Berg. forrettende prest i bisettelsen.
Den mer enn fullsatte kirken av sørgende familie, venner og kolleger, og de mange hjertevarme minneordene,  understreket prestens ord.

Like mye som stor sorg ble kirkerommet preget av kjærlighet til et høyt elsket menneske, og den varmen han selv utstrålte til sine medmennesker.

Startet i Skolekorpset

I minneordet fortalte prest Rolf Berg, som er en venn av familien, hvordan Thingnæs fant veien til musikken gjennom skolekorpset på Sinsen. Han formidlet videre hvordan Thingnæs understreket verdien av det kulturarbeidet skolekorpsenes gjør.


For Thingnæs ble korpset starten på en stor karriere, både nasjonalt og internasjonalt. Under bisettelsen ble han hedret og minnet av sine mange venner fra musikken. Det ble for alle fremmøtte en gripende, vakker og stor musikalsk opplevelse.
Fra inngangsmusikken ved Jazz Trio med Einar Iversen, Tine Asmundsen og Svein Christiansen, videre til Johan Berglis nydelige saksofonspill        i “Sempre tu”, Thingnæs komposisjon “Peace, Please” spilt av Forsvarets stabsmusikkorps og Mari Eriksmoens vakre fremføring av “Eg veit i himmelrik ei borg”, i arrangement av Thingnæs.


Frode Thingnæs kvintett ble etablert i 1977. I bisettelsen spilte kvintetten uten sin grunnlegger. De fem som fremførte “Gentle”, var Frodes sønn Magnus Thingnæs, Pete Knutsen, Jan Erik Kongshaug, Thor Andreassen og Knut Risnæs.

Fulgt ut av egen musikk

Fra Kampen janitsjar ble savnet uttrykt slik
– Han var alle guttas venn,  en ekte kampegutt. Det ble stille den dagen Frode døde. Et helt orkester satt lammet i sorg, ikke en tone ble spilt.
Da kisten ble båret ut, ble han fulgt av vakre toner i “Ludvigs Aftenbønn” fra Flåklypaballetten. Komponert av Frode Thingnæs.