Gå til sidens hovedinnhold

– En del av limet i Ski – Minnekonsert for Kjell Norman - Pedersen og 35-års jubileum

Artikkelen er over 9 år gammel

35 år etter Ski Storband sin første konsert i Ski Rådhusteater var de igjen klare til å spille opp.

Minnekveld
Ski: Lørdag kveld var det duket for konsert med Ski Storband i Rådhusteateret, 35 år etter bandets første konsert. Kvelden var også dedikert til storbandet sin grunnlegger, Kjell Norman-Pedersen, som gikk bort i 2009. Han var Ski Storband sin første dirigent og musikalske leder.
Kveldens konferansier var venn og støttespiller Tord Skonnord og Kjell Norman- pedersens sønn, Geir Norman-Pedersen. Det ble også ytret varme ord fra både Ski musikkråd og ordfører i Ski kommune, Anne Kristine Eikebråten (H).
– Ski Storband er en del av limet i Ski og er noe av det som gjør at Ski ikke bare er et godt sted å bo, men også et godt sted å leve, fortalte Ordføreren før sceneteppet gikk opp.

35-års jubileum

Ski Storband startet opp med sin egen signaturlåt «Skyliner». Senere ble det fremført låter som Tord Skonnord mente Kjell Norman-Pedersen likte godt. Helt siden hans bortgang i august 2009 har det vært snakk om å arrangere en slik minnekonsert. 35 års jubileet for Ski Storband sin første offentlige konsert ble derfor en passende anledning til å realisere et slikt prosjekt, informerer bandet om på sine hjemmesider.

Første konsert på samme sted

– At det må skje i Rådhusteatret er også helt naturlig. Her holdt vi vår første konsert 4. desember 1977, og siden har det vært vår faste hjemmearena, informerer de videre på Skistorband.no.

Nostalgi
Kjell sin sønn, Geir Norman-Pedersen forteller at kvelden er preget av nostalgi og at det er morsomt å få i gang en slik konsert.
– Det er veldig bra og det er morsomt at nye generasjoner også strekker til.
Han forteller at to av musikerne i kveldens besetning også var med når faren startet bandet for 35 år siden. Når det gjelder motivasjonen for Ski storband sin lange eksistens trekker han frem det å få med “stjerner” fra Jazzmusikken har vært med på å inspirere musikerne. Med tanke på veien videre for bandet er han sikker i sin sak.
– Bandet kommer til å bestå og det er ingen grunn til noe annet. Det mest utfordrerne er å få en leder som kan føre bandet videre.

– Med dyktig dirigent

Mye har forandret seg på 35 år når det gjelder teknikk. Dette har også påvirket musikken, men Geir Norman-Pedersen mener at sjelen og klangen i musikken er den samme. Tillegg til å være en dyktig dirigent var Kjell Norman-Pedersen også en god pianist og et orgel fra 30-årene var også et av de nostalgiske elementene som preget kvelden.
– Det er ikke alle band som har gleden av å kunne stille med noe slikt. De fleste orglene som er i bruk er fra 1960- tallet, forteller Geir videre.Han har selv vært tilknyttet jubileumsbandet i lang tid og for anledningen var han kledd i bandet sin første uniform, nemlig en Rød silkeskjorte og svart bukse. Alt i alt var konserten noe som ville ha falt i god smak hos Kjell Norman-Pedersen selv.
– Fattern ville ha likt dette, avslutter Geir Norman-Pedersen med et glimt i øyet.

Hedret av venner

Gjennom kvelden opptrådde også vokalistene Grethe Kruse og Anne Mette Steinsholt. arrangørkollega Frode Thingnæs og trombonist Geir Gaarder var også tilstede for å hedre bandets grunnlegger. Nåværende Dirigent Biørn Barlo kom også med små anekdoter fra Kjell Norman-Pedersen sin tid i Ski Storband.