Gå til sidens hovedinnhold

Maraton i Rådhusteatret

Artikkelen er over 10 år gammel

SKI: Ungdommens Kulturmønstring beviste igjen at Ski fostrer opp mange bra metalband. For variasjonen sin del var det heldigvis mye annet å glede seg over i Rådhusteatret lørdag også.

10 måneder etter at Ski sto for en av de heftigste fylkesmønstringene i UKM-historien, var det tilbake i hverdagen da drøye 20 innslag inntok scenen i Rådhusteatret i Ski lørdag ettermiddag. Men om det var kaldt ute, så varmet innslagene godt innendørs.

Fiolin, fløyter og ballader

Første mann ut med instrument denne dagen var Christian Berlin som åpnet vakkert med "Sagolandet" før Kontra Fløytetrio med Beatrice Keshvari, Marie Knutsen og Tomine Hillier fulgte opp med "Presto" og "Troika". Sistnevnte kom seg videre til fylkesmønstringen i Asker 9. og 10. april.

Videre ble det sart og vakker sang av Martine Aurora Andersen og Eva Samuelsen med "Someone To Watch Over Me" og Anna Mork Holm med "I Will Always Love You".

Show med stepp

Mer show over sakene ble det imidlertid da Kamilla Skallerud returnerte til UKM-scenen med stepp og sang.

- Jeg har drevet med stepp i fem år, fortalte Kamilla til ØB etter opptredenen med "42nd Street" og "Lady Be Good".

Drap på film

To videoinnslag ble det plass til i årets mønstring, og i begge var det drap som var temaet. Forseggjorte "Jaget" av teamet Impress Pictures er laget som et skoleprosjekt i fjor, og viste frem regissør, kameramann og skuespiller Anders Jacobsen som en dyktig filmprofil.

Også "Cold Blooded", signert No Signal viste også et blodig drap midt i gågaten i Ski, utført på kaldt vis. No Signal kom seg videre til fylkesmønstringen.

Freddie Mercury fra Ski

Etter pausen var det stort sett rockerne som sto i kø for å komme seg på scenen. Steffen Hansen var av de yngste men plukket fra de eldste da han gikk på for å gjøre selveste "Bohemian Rhapsody".

- Jeg har kanskje snoket litt i platene til foreldrene mine, innrømte Steffen og la til at han likte også veldig godt "The Show Must Go On" i tillegg til låten han fremførte.

Ekstra Queen-inspirasjon fikk han da han for et par uker siden fikk se musikalen "We Will Rock You" på Folketeatret i Oslo.

Sounding med ny lyd

Sounding er historie etter at gitarist Vemund Vogt sluttet i fjor sommer. Nå har gjengen fra Ski fått med seg Vebjørn Sundnes som ny gitarist og skiftet navn til Behind The Reflection. Resten av bandet er Gaute Lysenstøen (vokal), Daniel Refsnes (gitar), Jo Håvard Vogt (bass) og Øyvind Krystad (trommer).

- Vemund sto for mesteparten av Metallica-inspirasjonen vår. Med han borte er vi nå blitt mer hardcore, sier Gaute som også var ettermiddagens konfransier i Rådhusteatret.

- Konfransierjobben var ikke slitsom, men å synge i dette bandet er det, sier Gaute. Nå håper han og resten av bandet å komme seg mer ut av Ski når de skal på spillejobb. Første stopp ute av Follo for bandet blir fylkesmønstringen i Asker i april.