Gå til sidens hovedinnhold

Julestemning i syngende form

Artikkelen er over 10 år gammel

SKI: Tradisjoner er til for å holdes. Rune Larsen, Tor Endresen, Marian Aas Hansen og Torstein Sødal holdt de vedlike i Ski Nye Kirke for to fulle hus søndag.

Det er det samme konseptet, men med små endringer. I år var endringen Tor Endresen, som gjorde comeback med «Stille Natt»-gjengen etter at Anita Skorgan var med på maratonrunden gjennom adventstiden i fjor.

God trøkk

Selv om det er høytidelig og kirkelig, var det bra trøkk fra de fire stemmene i Ski Nye Kirke. Med seg hadde de som vanlig Olav Torget på strenger og kapellmester Jon Villy Rydningen på tangenter. Og med en Tor Endresen tilbake var det også fyldigere lydbilde totalt sett, da kvartetten tro til med acapella-låter og flerstemt sang. Mer stemning ble det også, ikke minst da Endresen tok frem gitaren og fikk folket med på «Felice Navidad».

Tradisjon og ikke

Låtmessig varierte det altså fra det trygge og velkjente til det mer oppfinnsomme. For man trenger ikke en per definisjon julesang for å lage julestemning. Kirkelyden sang med av full hals til velkjente «Deilig Er Den Himmel Blå» og «Jeg Er Så Glad Hver Julekveld», men de satt musestille og lot seg trollbinde til Torstein Sødal og Tor Endresen sin duett på «Bridge Over Troubled Water». Det var også lett og ledig med julemedleyen som de gjorde helt uten akkompagnement, før Sødal mot slutten på ny kunne imponere med «O Helga Natt».

Julestemning

De som ikke kom i julestemning i løpet av søndagens konsert gjør det nok aldri. For flere av oss er det liksom ikke jul før det er noe som virkelig tar deg over fra hverdagen og inn i høytiden. Den overgangen ble knirkefri i selskap med Larsen, Endresen, Aas Hansen og Sødal søndag.