Gå til sidens hovedinnhold

Antonsen og Paus til Langhus kirke

Artikkelen er over 10 år gammel

LANGHUS: – Jeg elsker julen. Det finnes ingen annen høytid som har så mange tradisjoner, mener den internasjonale trompetsolisten Ole Edvard Antonsen. 7. desember har han julekonsert i Langhus kirke.

Ole Edvard Antonsen (48) er en av verdens fremste trompetsolister. Han har reist mye rundt i Europa i førjulstiden og spilt klassiske konserter.

Med Ole Paus på Langhus

I fjor gjorde han en ny vri på førjulstiden: han turnerte Norge rundt med julekonserter. Han følger det samme opplegget i år og skal ha 28 konserter på 25 dager.

– Dette høres ut til å bli et rotterace?

– Det er først og fremst moro, fordi det er i en sosial sammenheng. Vanligvis holder jeg konserter alene, men nå har jeg med meg artister jeg setter stor pris på: Sølvguttene, Ole Paus og Guren Hagen, foruten et band på tre musikere.

– Gjestene medvirker på ulike konserter og i Langhus kirke får publikum oppleve Ole Paus. Han har forresten skrevet norske tekster til noen av mine låter.

Like kirkerommet

Antonsen gir avkall på Europa til fordel for hjemmemarkedet i førjulstiden.

– Med 250 reisedager i året er det deilig å være i nærheten av familien, og oppleve førjulstiden i Norge, sier vinneren av Spellemannsprisen i 1992.

I 2007 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden.

– Dessuten er kirken et flott rom å spille i – særlig i førjulstiden. Kirkerommet egner seg spesielt godt for trompet.

– Det som utløste ønsket om juleturné i Norge var platen jeg lagde i fjor: «Desemberstemninger». En del av konsertrepertoaret er herfra, men både jeg og gjesteartistene vil også by på andre ting, sier den juleglade trompetisten.

Juleribbe i juli

Han er så hekta på julen at han også feirer den om sommeren, men da som juliaften 24. juli i Kragerø, hvor Ole Edvard har hytte.

– Vi er en vennegjeng i Kragerø som feirer med mandelpoteter, grøt og annen julekos. Ribba smaker faktisk ganske godt om sommeren også, ler han.

Men best av alt er tiden frem mot jul.

– Litt hustrig, kaldt og travelt, det liker jeg. Ordentlig jul er det først når Sølvguttene har sunget inn julen kl. 17 på julaften, mener trompetisten.