Gå til sidens hovedinnhold

Glamrockerens friminutt

Artikkelen er over 11 år gammel

SKI: – Den siste tiden har det vært et voldsomt kjør med plateslipp og turné ute og hjemme. Konserten med Ski storband blir som er friminutt fra WigWam, sier glamrockeren Åge Sten Nilsen. Han er i støtet, både som soloartist og med glamrockgruppen Wig Wam.
 

Søndag ettermiddag sto han i kantinen til Oppegård videregående og sang "I`m just a gigolo" sammen med Ski storband så det vibrerte i betongsøylene. De øvde til storbandets høstkonsert.

Queen-fri konsert

Søndag 21. november er det alvor, da entrer Åge Sten og storbandet scenen i Rådhusteatret i Ski for å by på både gamle kjenninger og rockeklassikere i storbandversjon.
 

– Dette er andre gang jeg synger med storband. Det var derfor jeg sa ja, det er morsomt å gjøre noe annet, sier glamrockeren Åge Sten. Denne gang lover han en Queen-fri konsert.

Sist vi opplevde ham i Follo var på utestedet Krydder i Ski i mai og forut for det med Queen-konsert i Kolben kulturhus.
 

– Noen av låtene søndag har jeg gjort med Wig Wam, men det blir helt annerledes med storband. Det er befriende å holde seg litt nede i toneleiet, jeg er jo ikke akkurat kjent for det.
 

– Men det blir mye krutt også, for det er krutt nok i denne gjengen, sier han og slår ut med armene mot musikalsk leder Biørn Barlo.

Turnétravelt

– Etter at koret "mitt" vant "Det store korslaget" på TV2 i februar i år har det gått slag i slag med plateslipp på albumet "Hard to be a rock `n` roller", turné til de største byene i Norge, deretter turné landet rundt og senere til Europa. På Europa-turneen gjenstår Bologna, Athen, Tessaloniki og Tyrkia, smiler Åge Sten "Glam" Nilsen i en kort prøvepause på Oppegård videregående.
 

Som om dette ikke var nok planlegger han nytt Queen-show til sommeren med flere låter av Fred Mercury og med première i Tønsberg.
– Dette blir en videreutvikling av det første Queen-showet. 70–80 prosent av låtene kommer vi likevel ikke utenom, men vi skal være tro mot originalen.

– Skal gi jernet

Søndag 23. november starter vokalisten med en konsert med Nøtterøy skolekorps på den andre siden av fjorden. Noen timer senere står han på scenen i Rådhusteatret.
– Da har jeg sunget meg god og varm, klar til å gi jernet sammen med Ski storband.