Gå til sidens hovedinnhold

Militærpoliti og tidligere gjengleder lager moro

Artikkelen er over 10 år gammel

Tidligere militærpoliti Runar Nilsen fra Langhus slo seg sammen med en tidligere gjengleder fra Sverige. I dag serverer de krutt fra stand up-scenen.

Ski: – Vi er jo som et gift par i hverdagen, humrer Runar Nilsen (28) og får et bekreftende nikk fra sin moromakker Roberto Leander (30).

– Vi er så ulike som det går an å bli. Men det er vel også det som gjør samarbeidet spesielt, legger Leander til.

Stand up-miljø i Follo

Den ferske duoen kjører stand up-show i både Norge og Leanders hjemland Sverige. Nå ønsker de å etablere et stand up-miljø i Follo, og ser for seg faste kvelder ved ett av regionens utesteder.

Militærpoliti

Etter et par år som militærpoliti på Balkan, gjorde Runar Nilsen karierremessig helomvending og ble offentlig moromann.

– Det var bare det at jeg fikk høre fra venner at jeg burde prøve meg som standupkomiker. Første gang jeg gikk på scenen var for to år siden på Dattera til Hagen i Oslo. Jeg visste knapt hva stand up var.

– Jeg er en såkalt «on-liner», jeg er ikke den som legger ut lange historier, jeg gir mange små poenger etter hverandre, forteller han.
– Politiske spark?
– Neei, jeg sparker mest mot meg selv. Du kan si jeg serverer overdreven selvironi.

– Den beste kriminelle

De har vidt forskjellige utgangspunkt. Mens Nilsen vokste opp i trygge og rolig omgivelser på Langhus, har Leander bakgrunn som gjengleder.

Han forteller at oppveksten i Västervik var fylt med narkotika, kriminalitet og slagsmål.
– Det var som det er med det meste i livet: Man vil være best. Og er du kriminell så vil du være den beste. Jeg hadde den tankegangen at jo flere jeg slo ned, dess mer respekt fikk jeg.

Vendepunktet kom i 17-årsalderen. Han satt i retten og ble møtt med følgende ord fra dommeren:
– Hadde du bare vært 18 år så hadde jeg gladelig slengt deg i fengsel.
– Da bestemte jeg meg for at dette skulle jeg ikke drive med. Jeg var vel redd for å miste friheten, sier Leander tankefullt.