Ski storband med København-suksess

 Vakker og vakkert av den danske vokalisten Krestine Havemann, som her synger med Ski storband. BEGGE FOTO: ØRNULF THORSEN

Vakker og vakkert av den danske vokalisten Krestine Havemann, som her synger med Ski storband. BEGGE FOTO: ØRNULF THORSEN

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

SKI: Ski Storband har nylig fullført sitt «nordiske prosjekt» med konserter i våre tre naboland. Avslutningen i Nordens jazzhovedstad, København, fikk en strålende mottagelse.
Sverige ble besøkt først, deretter gikk turen til Finland, og med avslutning i København sammen med bandets etter hvert meget kjente gjestesolister: danskfødte Majken Christiansen (vokal) og Frode Kjekstad (gitar). Begge medvirker også på storbandets nyeste CD.

Big Apple vennskapsband

Ski storband gjennomførte tre konserter på Sjælland. For Majken var det ekstra morsomt å befinne seg på hjemmebane – for første gang med norsk storband-backing.
To av arrangementene var dobbeltkonserter med Ski Storbands nye vennskapsband i Danmark, Big Apple Big Band, til daglig forkortet BABB. Dette er et av de ledende storbandene i landet. Flere av musikerne har sittet i det berømte Danmark Radios Big Band, og orkesterets 1. altsaksofonist, Jens Chr. Søndergård, fikk i 2009 årets pris for beste danske jazz-CD! Altså ingen smågutter å måle seg mot! BABB hadde også med seg sine meget kompetente vokalister Krestine Havemann og Lars Fenger.
Den første konserten ble avviklet fredag 24. juni i «Støberihallen» i Hillerød kulturhus; den andre lørdag formiddag i en vakker bakgård i København tilknyttet en av byens eldste musikkforretninger.

– Som en betongvegg!

Inspirert av en tilsvarende duell mellom de legendariske storbandene til Count Basie og Duke Ellington gikk våre to storband også sammen i noen nummer: «Cousins», «To You» og «April In Paris». Det siste med 10 saxer i front!
Lørdag kveld rundet bandet det hele av med konsert alene på Cafè Idabryggen, en av de faste scenene under Copenhagen Jazz Festival.
Nå planlegges det en gjenvisitt av Big Apple Big Band i Norge. Skis publikum har noe å glede seg til!

Artikkeltags