Gå til sidens hovedinnhold

Er han Follos svar på Bob Dylan?

Artikkelen er over 11 år gammel

Etter noen år på skolebenken igjen, kommer snart Hakan Markussen tilbake sterkere enn noensinne med gitaren sin.

SKI: Den godt mottatte EP’en «Where I Usually Go» ble gitt ut helt tilbake i 2004. I mellomtiden har Hakan Markussen fordypet seg i historie, og tatt mastergrad. Nå returnerer musikken gradvis for låtskriveren og vokalisten fra Ski.

Fra jazz til triphop

Markussens musikalske karriere skriver seg helt tilbake til årene på videregående skole for rundt 20 år siden. Med prosjektet Pim Palace ble det en selvutgitt plate i 1994.

– Det bandet gikk igjennom mange faser. Vi startet som et litt jazzinspirert band med norske tekster, så ble vi et rent popband på plata vi laget. Til slutt endte vi opp som et triphop-band, ler Hakan.

Møtte Dylan på LIPA

I 1996 dro Hakan Markussen til den såkalte «Paul McCartney-skolen» i Liverpool, Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA). Men i stedet for å bli grepet av McCartney og The Beatles møtte han Bob Dylan.

– Jeg lånte «Pat Garrett & Billy The Kid»-soundtracket av en kompis, og det var starten på et lidenskapelig forhold til Bob Dylan som har vedvart, sier Hakan om inspirasjonskilden han møtte i England.

EP i 2004

Vel hjemme i Norge var det altså andre innfallsvinkler til låtskrivningen enn de han hadde før han dro tll Liverpool.

– Jeg hørte på alle Bob Dylan-platene og utviklet min egen låtskrivning ut i fra det. Det ble også en del Bruce Springsteen, forteller Hakan. I Liverpool møtte han imidlertid også Rune Berg, låtskriver, produsent og medlem av The Margarets og Number Seven Deli. Det resulterte videre i EPen som kom ut i 2004.

– Den er innspilt med Rune Berg som produsent, og medlemmer av Number Seven Deli, forteller Hakan.

Ut på tur

Rundt 2004 og 2005 var Hakan mye ute og spilte. Backingbandet var Captain Walker, et band som eksisterer på egen hånd med egne utgivelser nå.

– Vi spilte rundt på Mono, Palace Grill, Gloria Flames og Paragrafen. Det var veldig gøy, og vi ble også spilt på Herreavdelingen og Cowboy og Indianer på radio, sier Hakan.

I studio igjen

I 2010 er Hakan Markussen ferdig utdannet, og klar for å gi ut et helt album.
– Det som gjenstår nå er å få en fast jobb slik at jeg kan ta opp lån til å gå i studio. Låtene er ferdige, og Rune Berg er klar for å ta i mot meg i studioet på Sofiemyr. Det er så konkret som det kan bli, og jeg håper det går i orden snart, avslutter Hakan.