Gå til sidens hovedinnhold

Knalltøft fra Ski storband

Artikkelen er over 10 år gammel

SKI: Ski storband må gjerne ha «We Are The Champions» i repertoaret sitt. Bedre har de nemlig aldri vært.

I rettferdighetens navn har Ski storband i løpet av sin karriere inntatt scenen i Rådhusteatret med litt for høye skuldre. Denne gangen fantes det imidlertid ikke noen nerver å spore. Bare spilleglede, selvtillit og et knalltøft repertoar.

Midt i trynet

Med perfekt lyd, tøffe melodier og en energisk og underholdende gjest var det 90 kvalitetsminutter vi fikk presentert i Rådhusteatret søndag kvelden. Selv om Åge Sten Nilsen imponerte med takter utenfor rockeboksen, var det vertene selv som tok hjem gullmedaljen. Det groovet, solistene gjorde jobben og trøkket satt i mellomgulvet fra blåseradene i Rådhusteatret.

Egne profiler

Innledningsvis satte Ski Storband standarden med praktfulle «Lullaby Of The Leaves» med et storband så rent og samspilt som aldri før. Det fortsatte med den tidligere solisten Frode Kjekstads gitarlåt «Funky Freaky Rabbit Dance», der bandets egne Endre Engebretsen fylte komponistens sko uten nevneverdige problemer.

Engebretsen og Ski storbands musikalske leder Biørn Barlo satte også Rådhusteatret i bevegelse under den forrykende «Prospect Park South West» noe senere, også den signert Kjekstad. Begge disse låtene finnes på storbandets utgitte plate «Ski Loves You ... Madly!». En konsertplate burde for øvrig ikke være uhørt å foreslå med bakgrunn i den formen Ski Storband viser for tiden.

Sprek gjest

Å få en energisk og smørblid frontmann ga også det underholdningsmessige en fin dytt. Åge Sten Nilsen er kjent som rocker, og storbandmusikken møtte rocken på Paul Ankas premisser denne kvelden. Flere poster på repertoaret var nemlig hentet fra Ankas lek med rock i jazzversjon, kjent fra albumet «Rock Swings».

I det uttrykket ble Van Halens «Jump» og Survivors «Eye Of The Tiger» både kjente og ukjente på samme tid. Videre ble det selvfølgelig også Wig Wam og Queen denne kvelden, noe Ski storband også klarte å yte rettferdighet. Søndagskvelden i Rådhusteatret klokket inn på nøyaktig halvannen time uten et eneste dødpunkt fra et storband på formtoppen.