Gå til sidens hovedinnhold

Bye & Rønning sneiet tverrliggeren

Artikkelen er over 10 år gammel

SKI: Gapskratten og brakapplausen uteble, selv om Bye & Rønning sto på som helter i Rådhusteatret torsdag. De vartet opp med energi, oppdatert humor, fullt band og mye sjarm. Men for et godt voksent publikum kan oppdatert humor i beste fall bli en utfordring. I Ski på torsdag var det tidvis en trussel.

Særpreget humor

Bye & Rønning harselerer ikke med de samme karakterene som alle andre, og de gjør også showene sine ulikt våre andre humorister i Norge. Med flotte stemmeprakter og musikalske ferdigheter er de langt på vei de nye Ylvis-brødrene. Når de også reiser rundt med et firemanns-band som deltar i galskapen i en ellers snedig sceneproduksjon får publikum også noe annet enn folk som bare står og skal være morsomme.

Edutainment og parodi

Anders Bye er den mest energiske av de to. Hans edutainment-seanse innledningsvis var bra, og hans imitasjoner som Øyvind Blunck, Dagfinn Lyngbø, Per Sundnes og Åge Sten Nilsen var det samme. Isolert sett var han faktisk best når han presenterte motforholdet mellom PC og Macintosh som en religiøs greie. Men i et ordspillvennlig univers av Steve Jobs, iPad og dagens tekniske vokabular skjøt de faktisk soleklart over i Rådhustearet.

Mer enn de andre

Et show med Bye & Rønning byr på mer enn konkurrentene. De kjører større produksjon, har flere glimrende musikalske innslag og findyrker sitt eget humorgrunnlag. I Ski var de veldig nære å treffe blink, men i de mest moderniserte humoristiske øyeblikkene var det småkleint og stille i radene. Man skal kanskje ikke lengre ut av storbyene før oppdatert humor finter ut det lille ekstra av folkeligheten.