Gå til sidens hovedinnhold

- En revy som får deg til å tenke

Artikkelen er over 10 år gammel

SKI: Alle billettene til Skirevyen 2011, som hadde première i går kveld, ble utsolgt.

“Söta bror” er en morsom revy laget av elever ved Ski videregående skole, som handler om våre holdninger til oss selv og til vårt naboland, Sverige.

– Det er en unik revy som får oss til å tenke. Det gjelder spesielt våre holdninger til de som søker arbeid her i Norge og gjør jobber vi fnyser av og anser som under vår verdighet, sier regissøren Lars Skaarud.

– Revy med annerledes vri

Både krig og invasjon av Norge ble trukket inn som hovedtema, men skuespillerne fant en balanse for å holde publikum i godt humør.

– Det var en fantastisk revy med en annerledes vri. Skuespillerne var kjempeflinke, og det var stas å se barnebarnet mitt på scenen, sier mormor Kari Moltzaü (68) fra Ski.

Det var kronprins Haakon (Joakim Olsrud) som startet en motstandsgruppe for å rive Norge løs fra svensker. Og hvor kunne man slå søta bror? Selvfølgelig på Ikea, med Max Manus-inspirerte engleprinsessen Märtha Louise (Sophie Nisbet) som forræder.

Jobbet et halvt år

– Alt er gjort av oss, elever. Vi har jobbet med revyen siden oktober, sier revysjef Vigdis Bonvik (18) stolt.

Over 40 elever deltok i årets revy. Noen på scenen, noen i bandet, mens andre bidro med alt annet som var like viktig.

William Iversen (18) spilte hovedrollen. Det var naturlig for ham å spille Sveriges konge. Det svenske språket fikk William bokstavelig talt med morsmelken.

– Det var kjempegøy, sier 18-åringen og legger til at flere svensker hjalp dem med språket.

– Det var verdt dette

Den største utfordringen var ikke det svenske språket, men revyens lave budsjett.

– Vi har møtt en del motstand, men vi har jobbet hardt og er veldig fornøyde med resultatet, sier revysjefen.

De siste ukene før premièren var de mest intense, men ingen av deltagerne angrer på det.

– Vi har jobbet med revyen hele vinterferien istedenfor å dra til Gran Canaria, men det var verdt dette. Det har vært herlig å stå på scenen i kveld, sier William Iversen (18), Eivind Berge (18) og Tuva Moen (17) fornøyd.

– De er en fantastisk gjeng som har jobbet selvstendig mot alle odds for å gi folk den flotte opplevelsen de har fått i kveld. Det er også en meget god læring for dem i arbeidslivet, sier regissøren.

Hva synes du om revyen? Diskuter i kommentarfeltet under!

 FØLG OSS PÅ FACEBOOK!