Gå til sidens hovedinnhold

Går for rekord under NM i filmtitting

Artikkelen er over 10 år gammel

SKI: Fredag kveld starter en filmmaraton av de sjeldne når NM i filmtitting rulles i gang. Ti lag, spredt over hele landet, skal konkurrere om å se film lengst mulig uten å sovne. I Ski går man for seier.

– Nå har jo Follo tatt seg til cupfinale både i håndball og fotball. Det må vi følge opp med å stikke av gårde med NM-tittelen i filmtitting, gliser Kristian Johansen, butikksjef for Hi-Fi Klubben i Ski.

Må holde seg våkne

Det er Hi-Fi Klubben, i samarbeid med Viasat og FilmMagasinet, som står bak det uortodokse mesterskapet. Ti lag på tre personer konkurrerer mot hverandre i å se film uavbrutt. I Hi-Fi Klubbens demorom i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Grimstad, Ski, Marcus Thranes gate (Oslo), Grensen (Oslo), Sandvika og Hamar skal de utvalgte benke seg foran skjermen.
 

– De skal rett og slett se på film til de sovner. Sovner en person, er det slutt for hele laget, sier Johansen.
 

– Deltagerne skal se hele filmer, inkludert rulletekst. Etter hver film får de ti minutters pause. Kategoriene er action, drama, fiction og humor. I tillegg kommer det såkalte «torturfilmer» – filmer man antar deltagerne synes er veldig kjedelig å se. Som for eksempel «Sex and the City 2», fortsetter Johansen.

Overvåkes

Lagene overvåkes av hvert sitt webkamera, som også streamer hele konkurransen.
– Hva kreves for å være en god filmtitter?
– Du må være ekstremt utholdende, og ha lang erfaring fra sofaen. Dessuten må du ha stor filmentusiasme, og det er nok en fordel å fylle opp kroppen underveis med kaffe etc., mener Johansen.

Mange timer

Johansen skal ikke selv være med på konkurransen. Men butikksjefen og hans team skal jobbe på skift for å følge med på filmtitterne som skal sitte i Ski. Johansen og co. er forberedt på en lang helg.
 

– Jeg har fått høre at den uoffisielle norgesrekorden er på 72 timer. Det hadde jo vært moro om gjengen som skal være her, hadde slått den rekorden. Da blir de i så fall sittende til starten av neste uke, smiler Johansen. Han forteller videre at laget som skal se timevis med film i Ski, består av Oslo-duoen Nikolai Baalsrud Lundh og Obehi Ihasee, samt Tønsberg-mannen Tor Kristian Magnussen.